SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Şehit Anneleri Yılın Annesi Seçildi

Aksaray’da Şehit Anneleri Yılın Annesi Seçildi

A - +

Aksaray Haberleri - 08.05.2016 - 14:00

Aksaray’da Şehit Anneleri Yılın Annesi Seçildi

Her yıl 8 Mayıs tarihinde kutlanan ‘Anneler Günü’ nedeniyle bir program düzenleyen Aksaray Türk Anneler Derneği, bu yıl şehit annelerini yılın annesi olarak seçti.
Aksaray Türk Anneler Derneği tarafından Anneler Günü nedeniyle bir tesiste program düzenlendi. Düzenlenen programa çok sayıda davetli ve şehit annelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı da katıldı. Şehit annelerinin yılın annesi seçildiği programda bir konuşma yapan Aksaray Türk Anneler Derneği Başkanı Serpil Kulak, toplayıcı, birleştirici, barışçı ve sevgi dolu bir günü yansıtan Anneler Günü’nün tüm analara barış ve mutluluk getirmesini temenni ederek, “Bizler, kadın ve anne olarak tabiatın ana felsefesi ile iyi ve güzel duyguların kutsal bir ismin sahibiyiz. Bu inancın bir ifadesi olarak kullandığımız anneler gününde ortak duygu ve düşünceleri taşıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş, uygarlık düzeyi içinde yasalara saygılı, demokrasinin ve insan sevgisinin ruhunu yüreğinde taşıyan, vatanı yücelten, bilim, teknoloji ve sanatta ilerleyerek yurtta barış, dünyada barışın öncüleri olmaları bizim tek mutluluğumuzdur. Günü bu açıdan ele alıyor ve diyoruz ki, sevgili yavrularımız, bugün bize vereceğiniz en güzel armağan kardeşlik ve barış olsun. El ele, gönül gönüle olalım. Analar olarak sağlıklı gelişmenin ve kalkınmanın temelinde bu ihtiyacı görüyoruz. Bu yıl ve gelecek yıllarda yılın anneleri olarak vatanın birlik ve beraberliği, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet olarak canlarını veren sevgili evlatlarımızın, şehitlerimizin annelerini yılın annesi olarak ilan ediyoruz. Onlara sesleniyoruz, Türk Milleti’ne haklarını helal etsinler. Bugün bayrağımız dalgalanıyor, başımız dik ise bunun kahramanları şehit annelerinin yetiştirdiği, vatan sağ olsun diyen anneler sayesindedir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından protokol eşleri ve dernek başkanı tarafından Şehit Yunus Emre Akbaş’ın annesi Hatice Akbaş’a, Şehit Cafer Kalakulah’ın annesi Raziye Karakulah ve Şehit Oğuz İlker Tosun’un annesi Hatice Tosun’a tüm şehit anneleri adına plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021