SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da hayvancılık desteği 32 kat arttı

Aksaray’da hayvancılık desteği 32 kat arttı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.05.2015 - 13:32

Aksaray’da hayvancılık desteği 32 kat arttı

Ak Parti Aksaray Milletvekili Adayı Hüseyin Hüyük, Aksaray Canlı Hayvan Pazarı’nı ziyaret ederek hayvan yetiştiricileri ve tüccarları ile bir araya geldi. Hayvan yetiştiricisi ve tüccarları ziyaretinde Aksaray’ın tarım ve hayvancılık anlamında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Hüseyin Hüyük, Aksaray ekonomisinin temellerinden olan hayvancılığın gelişmesi için Ak Parti hükümeti ile yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Hüyük; “Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar bir çok alanı destek kapsamına aldık. Son 13 yılda Aksaray’da hayvancılık desteğini 32 kat artırdık. 1,5 milyon liradan 48,5 milyon liraya çıktı.”dedi.
Bu destekler sayesinde Aksaray’da hayvancılığın çok iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Hüyük, bu kapsamda Aksaray’da hayvan sayısı ve hayvansal ürün üretiminde önemli artış sağlandığını vurguladı. Bu artışı bazı örneklerle açıklayan Hüyük, yaşanan artışı maddeler halinde şu şekilde sıraladı;

• Toplam sığır sayısı 71 Bin baştan 174 Bin başa,
• Koyun sayısını 321 Bin baştan 464 Bin başa,
• Keçi sayısını 14 Bin baş’tan 43 Bin başa,
• Arıkovanı sayısını 14 Bin adetten 18 Bin adet,
• Süt üretimi 59 Bin tondan 340 Bin tona yükseldi.

Bütün bunların yanı sıra hükümetimiz çalışmalarında yeni hayvancılık projeleri başlatıldığını, et ve süt sığırcılığını desteklediklerini aktaran Hüyük, “2014 yılında Aksaray’ın da içinde olduğu kalkınma bölgelerindeki illerimizde (GAP, DAP, KOP, DOKAP) yeni hayvancılık projeleri başlatıldı. Etçi ve kombine büyükbaş hayvancılığı geliştirmek amacıyla destekler sağlanıyor, dedi.

Mevcut hayvancılık işletmelerinde, yeni yapılacak veya modernize edilecek ahır ve ağılların inşaatına yüzde 50 hibe desteği sağlandığını, Kırmızı et üretimimizi daha da artırmak amacıyla besicilerimizin satın aldığı verimi yüksek damızlık boğa, koç ve tekenin yüzde 80’ni hibe olarak karşılandığını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021