SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nin Temel Kazı Töreni Yapıldı

Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nin Temel Kazı Töreni Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 28.05.2015 - 12:34

Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nin Temel Kazı Töreni Yapıldı

Aksaray Belediyesi tarafından Ereğli Kapı Mahallesinde yaptırılacak olan Kadın Aktivite Merkezi’nin temel kazısı için tören düzenlendi.

Kapalı Salı Pazarı projesinin temelinin ardından Kadın Aktivite Merkezi’nin kurulacağı alana geçen Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray milletvekili ve Ak Parti Aksaray Milletvekili Adayı İlknur İnceöz, Milletvekili adayları Nevzat Palta, Hüseyin Hüyük, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci ve çok sayıda davetli projenin startını verdi.

Burada bir konuşma yapan Aksaray milletvekili ve Ak Parti Aksaray Milletvekili Adayı İlknur İnceöz, Aksaray’da kadınların sosyal hayatına farklı bir boyut kazandıracak bu projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak;

“Toplumumuzun, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız Ak Parti iktidarı ile beraber görünür oldular. Hakları ve sosyal olanakları oldu. Keza engellilerimiz, yaşlılarımız, bu güne kadar ötelenen, itelenen, görünmeyen toplumumuzun kesimlerine biz dedik ki; herkes bu ülkede birinci sınıf vatandaştır. Bunun için biz gerekli tüm düzenlemeleri yapacağız. Tabi bu yasal anlamda değil. Bu gün burada çalışmalarını başlattığımız aktivite merkezi ile kadınlarımıza yönelik sadece yasal anlamda değil, sadece mevzuatlarda değil, onları her alanda görünür kılmak için attığımız adımları gösteriyoruz. Onlara her anlamda destek veriyoruz. Biz Ak Parti iktidarı ile 13 yılda toplumumuzun her bir ferdinin kendini birinci sınıf vatandaş hissetmesi için çok şey yaptık. İşte kadınlarımız için yerelde attığımız bu önemli adımı sizlerle paylaşıyoruz.

Kadın Aktivite Merkezi projesi; yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fıtness salonu, spor salonu, kütüphane, kabul ve dinlenme salonundan oluşan bir tesis olacak. Bu hizmetler burada bitmeyecek. 8 Haziran sabahı kaldığımız yerden aynı güç, aynı istikrar ve aynı istikamette çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz.” dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “ Kadın Aktivite Merkezlerinin uygulaması Ak parti belediyeciliğinin Türkiye’nin değişik yerlerinde uygulanan bir belediyecilik yöntemi, Ankara’da, İstanbul’da Büyükşehir’de ve birçok yerlerde bu aktivite merkezlerimiz çok başarılı bir şekilde kadınlarımızın eğitimi ile ilgili birçok alanda faaliyetleri ile ilgili onların önünü açan ve evlerinin için de kapalı mekânlarda kalmaması için ve onların toplumsal hayatın içine daha iyi katkıda bulunabilmeleri için önemli merkezler olmuştur.” şeklinde konuştu.

İpek, konuşmasının devamında Eğer siyasetin içinde kadılar olmazsa eğer toplumun içinde kadılar olmazsa bu tür aktivite merkezlerimizde kadınlarımız yer almazsa o toplum yarım yaşıyor demektir. Yarısı yok demektir. Ve o toplumun gözleri görmüyor demektir. Okumuş eğitimli, çocuklarına iyi bir eğitim verebilen ve bu tür aktivite merkezlerinden eğitim alabilen kadınlarımız çocuklarına çok daha iyi eğitim verebilir. Bu tür yerleri bu amaçla kullanmamız gerekir. Belediye Başkanımız çok hayırlı bir işe vesile olmuşlar. Dolayısıyla yüklenici firmada işi sıkı tutar çok çabuk yaparsa bizde gelir inşallah açılışına katılırız. Allah hayırlı uğurlu etsin ” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında dualar edildi ve protokol huzurunda Kadın Aktivite Merkezi için ilk kepçe vurularak temel kazısına başlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021