SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 30 Üreticiye Yüzde 80 Hibeli 137 Koç Dağıtıldı

30 Üreticiye Yüzde 80 Hibeli 137 Koç Dağıtıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.06.2015 - 21:17

30 Üreticiye Yüzde 80 Hibeli 137 Koç Dağıtıldı

Aksaray’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 30 üreticiye yüzde 80 hibeli olarak 137 adet koç dağıtımı yapıldı.
Hayvan Pazarı’nda yapılan koç dağıtım törenine Vali Şeref Ataklı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ve çok sayıda üretici katıldı.
Programda konuşan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, amaçlarının verimliliği ve üretimi artırmak olduğunu belirterek, “Geçen yıl Türkiye’de ilk defa ilimizde KOP Projesi kapsamında koç dağıtımı yaptık. Bu sene inşallah yine koçlarımızı seçtik. 137 adet koçumuzu üreticilerimize vereceğiz. Bin 100 adet koçumuzda bakanlığımızdan onaylandı, inşallah Ramazan ayı sonunda da onları yetiştiricilerimize kazandıracağız. Verimliliği ve üretimi artırmak için ıslahın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Küçükbaş hayvancılıkta sunni tohumlama uygulamasının yapılamaması nedeniyle damızlık koç dağıtımı yapıyoruz. Bakanlığımız, hükümetimizde bu noktada çok önemli desteklemeler veriyor. Geçen sene 752 adet koç dağıtımı yapmıştık, bu senede bin 500 civarında damızlık koç dağıtımı yapmayı planlıyoruz. İnşallah bunların devamı da gelecek. Buradaki amacımız küçükbaş hayvancılığı, karlılığı artırmak, verimliliği ve üretimi artırmak, kaliteli ve sağlıklı gıda üretimini artırmak” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, koç dağıtımının KOP projesi kapsamında yapıldığını belirterek, “Damızlık koçlarımızı Konya Ovası Projesi kapsamında dağıtıyoruz. Koçlarımıza yüzde 80 bakanlığımız hibe veriyor. Yüzde 20’sini vatandaşımızın kendisi karşılıyor. Buradaki amaç sürülerdeki verimliliği artırmaktır. Verimliliğin artırması, süt verimi, et verimi ve yavru verimini de artırıyor. Üreticimiz sürekli aynı koçla devam ettiği takdirde ırkta gerileme oluyor ve verimlilik düşüyor. Koç katımı ile biz açılımını sağlıyoruz. İnşallah verimi artırıcı projeler olarak bunlara devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Şeref Ataklı ise, geçen yıla göre küçükbaş hayvan sayısında artış olduğunu belirterek, “Küçükbaş hayvan varlığımızda önemli bir artış sağlandı. geçen yıl 420 bin civarında küçükbaş hayvan varlığımız varken, bu yıl 507 bine yükseldi” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 30 üreticiye 137 adet koç dağıtımı yapıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021