SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » “100O Yıllık Tarihimizde 100 Yıllık Onur: Çanakkale Zaferi”

“100O Yıllık Tarihimizde 100 Yıllık Onur: Çanakkale Zaferi”

A - +

Aksaray Haberleri - 17.03.2015 - 13:49

“100O Yıllık Tarihimizde 100 Yıllık Onur: Çanakkale Zaferi”

Aksaray Barosu Başkanı Av. Levent BOZKURT yaptığı yazılı açıklamada; Vatanın korunması, savunması için hakka yürüyen 253.bin şehidin büyük bir inanç, azim, yiğitlik ve sarsılmaz bir kararlıkla tarihin o güne kadar tanıt olmadığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının altın harfler ile yazıldığı, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Tarihi , zaferler ile dolu Türk Milletinin birlik, beraberlik ve bütünlük içinde dört bir yanı şehit kanları ile sulanmış bu mukaddes vatan topraklarının korunması için kanıyla, canıyla, şerefiyle giriştiği Çanakkale Zaferi, sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olmuş, dünyadaki dengeleri etkilemiş ve tarihe yön vermiştir.

Vatanın ve Yüce Türk Milletinin kurtuluşa ermesi ve mutluluğu için canlarını seve seve feda edecek kadar kendilerinden vazgeçmiş asil Türk Milletinin ordusu savaşta gösterdiği büyük kahramanlıklar ile anılırken savaşta dahi insanlığını unutmadığı, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer şartına bağlı olmadığını, centilmenliğini tüm dünya milletlerine Çanakkale’de göstermiştir.

Çanakkale Zaferi, vatanından kopmayı en büyük ve en acı ayrılıklardan biri adleden aziz Türk Milletinin kutsal vatan toprağı söz konusu olduğunda bağımsızlığı, şerefi ve namusu için neleri başaracağının en büyük ispatıdır.

Çanakkale ruhu ,Türk milletinin damarlarına işlemiştir. Bugün aynı koşullar olsa milyonlar kanı ile bu vatanı savunmaya hazırdır. Bayrağımız şehit kanı ile boyanmış , Seyit Onbaşı kadar güçlü ve dimdik ayaktadır. Bu millet şehitlerini unutmadığı müddetçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile büyük Çanakkale destanının 100.Onur Yılını kutluyor; bu kutsal vatan topraklarını bize vatan kılan ve tüm dünya’ya “Çanakkale Geçilmez”

dedirten bu büyük destanda mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla anıyorum.

Çanakkale geçilmez , vatan bölünmez.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021