
ANKARA – BHA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, “Saatte 23, günde 550 konut üreten bir başka ülke yok” sözlerine dikkat çeken Avşar, “Türkiye’nin bu organizasyon ve icra kabiliyeti, afet sonrası toparlanma literatüründe ender görülen bir örnek teşkil ediyor” dedi.
Prof. Dr. Avşar, afet sonrası yeniden inşa sürecinin yalnızca barınma ihtiyacını karşılamadığını, aynı zamanda toplumsal güveni, dayanışmayı ve aidiyeti güçlendirdiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:
Kısa sürede büyük ilerleme: Deprem bölgesinde 300 bini aşkın konutun hak sahiplerine teslim edilmesi, yıl sonuna kadar tüm konutların bitirilmesinin hedeflenmesi olağanüstü bir hızdır.
Uluslararası karşılaştırma: Haiti (2010), Sichuan (2008) ve Kobe (1995) depremleriyle kıyaslandığında, Türkiye’nin başarısı çok daha hızlı, kapsamlı ve kaliteli bir yeniden inşa süreci ortaya koymaktadır.
Build back better yaklaşımı: Tip projeler, zemin etütlerine dayalı planlama ve modern şehircilik ilkeleriyle yapılan konutlar, sadece eskiyi yerine koymak değil, daha güvenli ve dayanıklı şehirler inşa etmek anlamına gelmektedir.
Afet yönetiminde “hız ve kalite dengesinin” önemine işaret eden Avşar, “Türkiye’nin bu başarısı, yalnızca mühendislik ve planlama değil, aynı zamanda kurumsal kapasite ve toplumsal güven inşası açısından da incelenmesi gereken bir vakadır” ifadelerini kullandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
13 Aralık 2025 Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı
13 Aralık 2025 AB’den Rusya’nın varlıklarına süresiz bloke kararı
13 Aralık 2025 Güllü’nün ölümü soruşturmasında kızı tutuklandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
