SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Siyaset » Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Karaüzüm Ters köşe programına konuk oldu

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Karaüzüm Ters köşe programına konuk oldu

A - +

Siyaset - 10.07.2022 - 11:49

Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Karaüzüm Ters köşe programına konuk oldu

Karaüzüm Ters Köşe Programında Aksaray Siyasetine Yön Verdi
Sosyal medya üzerinde yayınlanan ve yayın hayatına yeni başlayan farklı bakış açısı ile yoğun ilgi gören “Ters Köşe” adlı siyasi tartışma programının ilk konuğu Zafer Partisi İl Başkanı Resul Karaüzüm oldu. Moderatörlüğünü Avukat Esra Çalışkan’ın yaptığı ve Gazeteciler Armağan Şen ile Yaşar Sarıkaya’nın sorularını cevaplayan Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Karaüzüm yaptığı çarpıcı açıklamalar ile Aksaray siyasetine yön verdi.
Zafer Partisi 40 Günde 500 Üyeye Ulaştı
Programda geçtiğimiz hafta gerçekleşen il kongresini değerlendiren Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm; “Tüm engellere rağmen, 20 günde merkez dahil 4 ilçe teşkilatlanmasını yapan ve 40 günde kongresini tamamlayan Zafer Partisi’nin seçilmiş il başkanı olarak ilk çıktığım programdır. Teşkilat kurulumundan, kongre sürecine kadar tüm zorluklara karşı alnımızın akıyla çıktık. Aksaray’da bir buçuk yıldır kongresini yapamayan ya da parti binasında 10 kişi ile kongre yapan siyasi partilere karşı Zafer Partisi Aksaray teşkilatı 150 kişi ile ilk kongresini tamamladı. Kongremize davet üzerine katılan Memleket Partisi’ne ve Anavatan Partisi’ne teşekkür ederim. Zafer Partisi 40 günde kaydedilmiş 250 üye ve genel merkezde işlemde bulunan 250 üye olmak üzere 500 üyeye ulaştı” dedi.
Zafer Partisi’nin Aksaray’daki Oy Oranını Açıkladı
Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm; “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çok sık kullanır; ‘Biz 40 kişiyiz. 40’ımızda birbirimizi bilir’ sözünü. Aksaray’da da biz hepimizi biliriz. İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Ağır; Zafer Partisi’ni ağzınıza alırken, küçümser tarzda aldınız. Yapmayın bunu, siyaseti bu seviyeye çekmeyin. İYİ Parti’den Zafer Partisine geçen elbette var. Teşkilatına hakim olmayan İYİ Parti İl Başkanı Ağır heyecandan onu unuttu. DEVA’dan, CHP’den, MHP’den, AK PARTİ’den de gelen var. Aksaray’da Belediye Meclis üyeliğinden ve partisinden istifa edip üst kurul delegeliğine gelen var. 3200 kişi üzerinde yapılan anket sonucundan 40 gün de kurulan Zafer Partisi’nin Aksaray’daki oy oranımız 5,5’dur. Bundan 2 ay önce ise oy oranımız yüzde 2 idi” ifadesine yer verdi.
Samimiyetsiz Olan Bir İttifak Başarıya Ulaşamaz
Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm; “Millet ittifakı CHP’nin oyları ile milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin milletvekili Ayhan Erel, CHP’ye gitmedi. 4 yıldır CHP’nin ve İYİ Parti’nin oyları ile seçilen bir vekil vefasızlık yapıyor. Bugün kendi içlerinde vefasızlık ve samimiyetsizlik olan bir ittifak başarıya ulaşamaz. İYİ Parti Aksaray İl başkanı Ağır’a Aksaray’ın sorunları ile ilgili soruya çözümler sorulduğunda internet sitemize girin bakın diyor. DEVA Partisi İl başkanına sorulduğunda o’da diyor ki; broşür hazırladık, partimize gelin alın diyor. Böyle siyaset olmaz. Biz onların yapamadığını hakkıyla yapmak için, Aksaray’ın gerçek sorunlarını, Memleketin gerçek sorunlarını çözmek için Zafer Parti’sine ihtiyaç duyuldu. Öyle olmasa idi, Zafer Partisi gün geçtikçe ilgi artıyor. Demek ki; ihtiyaç var ki kuruldu” şeklinde konuştu.
CHP’nin Milliyetçilik Oku Zafer Partisi’nde
Milliyetçilik duyguları ile yola çıkan Zafer Partisi’nin oy kitlesi kimdir? Sorusuna cevap veren Zafer Partisi Aksaray İl başkanı Resul Karaüzüm; “AK Partiliye, MHP’liye, İYİ Partiliye kime sorsak herkes milliyetçiyim der. CHP’de milliyetçiyim der. 6 oktan birisi Milliyetçilik. Ama o ok artık Zafer Partisi’nde. Aksaray’da görüntü de 4 parti var. Zafer Partisi olarak hepsinden oy talep ediyoruz. Bizim asıl hedefimiz ise Aksaray gençliğidir. Yenikent’e gittiğimde inşaatta çalışan 22 yaşındaki bir genç, Sultanhanı’nda CHP’li ailenin çocuğu bir genç, Zafer Partisi’ni biliyor. MHP’den milletvekili aday adayı olan bir ismin oğlu bize gelerek Zafer Partisi’nde olduğunu söylemekte. Biz herhangi bir partinin küskünleri ile değil, geleceğe bakarken ümidini kaybetmiş, özgürlüğünü kaybetmiş, bir paylaşımı beğenmekten korkan, fabrikasında, tarlasında ekonomik dara düşmüş herkesin oyuna talibiz. Bozkurt işaretine gelirsek, Bozkurt bir partinin tekelinde değil, Türk Milletinin sembolüdür” dedi.
“Rektör Şahin; Neyin Başarısından Bahsediyorsun?”
Zafer Partisi Aksaray İl başkanı Resul Karaüzüm; “Aksaray’ın eğitim sorunlarına karşı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu önemli bir çalışmalar yapmaya çalıştı ve yaptı da. Bir eğitimci olan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, bir eğitimcinin gidip sorunlarını dile getirdiğinde, ‘ben milli eğitim bakanı mıyım’ diye cevap vermesi hayal kırıklığıdır. Aksaray üniversitesi ile ilgili sorunları ilettiğimde arkası güçlü mü değil mi deyip geçiştirdi. Orta sahada top çevirecekseniz yapmayın bu işi. Geçenlerde Kanal 68’de yayına çıkan ASÜ Rektörü Yusuf Şahin ‘Ben Aksaray Aşığıyım’ dedi. Yasak aşk olsa bu kadar sahte aşk olmaz. Siz Aksaray’a aşıktınız da, 15 Temmuz sonrasında Aksaray’ın çocuklarına niye kıydınız. 50’ye yakın kişiyi attınız, 18’i geri döndü, 25’i hakkında soruşturma yok. 81 tane fakültesi olan ASÜ’de 60’lara kadar düştü. Neyin başarısından bahsediyorsunuz? Aksaray’da TIP Fakültesi’ni kurduk dediniz, adam attı gitti. Yeniden ihaleye vereceksiniz. Tıp fakültesindeki doktorlara, haftada 1 gün akademik çalışma yapalım diyen doktorlara ben size araba mı yıkayın diyerek kaba cevap verdiniz. Türkiye’nin sayılı obezite cerrahlarından biri Aksaray Tıp Fakültesi Dekanı iken sizin yüzünüzden Tokat’a gitti.
Döner sermayeden aldığı %600 artırmakta başarılı olan Rektör Şahin’in bir daha ki programda ay ay aldığınız parayı da açıklayacağım. Sadece döner sermayeden fazla para almak için fazla mesai yapılmasını isteyen Rektör Şahin bu tavırlara girmemeli. Anket yaptırma adı altında hazırlattığınız programla size olumsuz yanıt verenleri fişlediniz mi? Fişlemediniz mi? Siz hangi yetki ile insanları fişlediniz. Hakkınızdaki soruşturma dosyasını da biliyorum. Bir sonraki programda o dosyanın numarasını da açıklayacağım. Hangi işleri yaptığınızı, kimin yardımcılığını yaptığınızı da açıklayacağım. Başarılı işlerle Aksaray ön plana çıkıyor diyen rektör Yusuf Şahin; Aksaray’ı tartışmaya açarak; yüksek lisansı, doktorası, doçentliği her şeyi sahte çıkan birisini burada kadro açtı. Yerinizde olsam istifa ederdim” ifadesine yer verdi.
Uyuşturucu suçu olan Afganlı Aksaray Belediyesi Şirketinde Çalışıyor mu?
Zafer Partisi Aksaray İl başkanı Resul Karaüzüm Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e seslenerek açıklama beklediğini ifade ederek; “ Aksaray Belediyesi’nin %99 ortağı olduğu Azmi Milli Şirketinden kaç tane Afganlı çalışıyor? Bunlar ne iş yapıyor? Bu şirkette çalışan Afganlıların çalıştığı yerde neden tabela yok? Toplumun tepkisinden çekiniyorsanız, neden toplumun tepki vereceği işi yapıyorsunuz? Ben kaç tane Afganlı çalıştığını ve nerede olduğunu biliyorum. Çalıştırdığınız Afganlı işçilerin kaçı suça karışmıştır. Suça karışmış olan Afganlılardan evine ziyarete gittiğiniz var mı? Bir partinin il başkanına randevu vermekten imtina ederken, uyuşturucu suçundan alınan Afganlının evine gitmediniz mi? Bu Afganlı sizin şirketinizde çalışıyor mu çalışmıyor mu? Hangi projede ne iş yapıyor? Bu çalıştırdığınız yerin yönetimi kimde? Bu çalıştırdığınız yerin muhasebesini tutan sizin yakınınız mı? Bu çalıştırdığınız yerde AK Parti’de il teşkilatında görevli kişilerin çocukları var mı? Varsa bunların yerlerini neden değiştirdiniz? Bu konuda bir açıklama yapılmazsa, ben bu yeri, çalışanların isimlerini, listesini açıklayacağım. Soygun düzenine son vereceğiz” şeklinde konuştu.
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaman; “Zafer Partisi İktidarında 1 Yılda 41 Milyar Dolar Tasarruf Edeceğiz”
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr Aslan Yaman telefonla canlı yayına katıldı. Yaman; “Zafer Partisinin iktidara gelmesinin ardından işsizlik yüzde 5’in altına ve enflasyon ise yüzde 10’un altında yer alacak. Bunlarda yapacağımız projeler ile olacak. Aksaray’a yönelik çalışma ve projelerimiz elbette var. Kaba yem olmak üzere, hayvancılık ve tarım konusunda Aksaray’a yönelik çalışmalarımızı da Ters Köşe programında konuşmak isteriz. Aksaray’ın özellikle hayvan yemi, makine sanayi, tren yolu ve rayları üretimi ve bunları işlenmesi ve elektronik sanayi konusunda projelerimiz olacak.
Genel Başkanımız Ümit Özdağ ve parti meclisimiz tarafından yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Türkiye 41 Milyar Dolar tasarruf edecek. Suriyelilere harcanan 10 milyar dolar, TİKA üzerinde 10 milyar Dolar ödemeleri duracak. Kur korumalı Mevduatta ek bütçeye 40 Milyar Dolar para konacağını ifade etseler de bu asla yetmeyecek. Cumhurbaşkanlığına ait 10 tane uçak, 4 tane helikopter var. Bunların satış fiyatları yaklaşık 1,7 milyar dolar. Kamuda 600 bin tane binek otomobil var. 550 bin adedini hemen satacağız. Borçlanma kalemlerinden Varlık fonunu hemen tasfiye edeceğiz ve buradan da 5 milyar dolar tasarruf edeceğiz. Bunların hepsini topladığınızda 41 milyar dolar tasarrufa denk gelmekte” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021