SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yeşim Pekmez: “Şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle anıyoruz”

Yeşim Pekmez: “Şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle anıyoruz”

A - +

Aksaray Haberleri - 29.09.2017 - 15:58

Yeşim Pekmez: “Şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle anıyoruz”

Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi şehit aileleri ve gaziler ziyaretlerine devam ediyor. Güzelyurt İlçesine bağlı Selime ve Ihlara kasabalarında yaşayan şehit ailelerini ziyaret eden Pekmez; bir süre görüşerek yakından ilgilendiği ailelerin sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Pekmez beraberinde Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül’ün eşi Semiha Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Rehyan Karabağ, 105. Dönem Mülki İdare Amiri Aksaray Kaymakam adayı Elif Nur Yaman ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile birlikte Güzelyurt İlçesine bağlı Selime beldesinde yaşayan şehit ailesi Urkuş-Hasan Atay çiftini ziyaret etti.

Güzelyurt Kaymakam vekili Gülağaç Kaymakamı Kadir Ulusoy, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan’ında bulunduğu ziyarette; 1987 yılında Hakkari Şemdin’lide vatani görevini yaparken şehti olan Hasan Atay’ın anne ve babası ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; devletin şehit ailesi ve yakınlarının her zaman yanında olduğunu söyledi.

Şehitlerin emanetleri olan ailelerinin sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını gidermek için her zaman hazır olduklarını ifade eden Pekmez; Vali Aykut Pekmez tarafından yaptırılan üzerinde şehitlerin fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan tabloyu şehit ailesi Atay’a takdim etti.

Pekmez beraberindeki heyet ile birlikte Ihlara Beldesinde yaşayan 87 yaşındaki Kore Gazisi Çapan Akar’ı ailesi ile birlikte yaşadığı evinde ziyaret etti.

Gazi Akar’ın elini öperek bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; Akar’ın anılarını dinledi. Şehit ve gaziler sayesinde kutsal vatan topraklarında yaşadıklarını vurgulayan Pekmez; ‘Şehit ve gazilerimizi her zaman minnetle anıyoruz. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğiz. Bizler onlar sayesinde bu vatan topraklarında yaşıyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize hayırlı ömürler versin. Bizlere düşen bu millete bu devlete emanet edilen yakınlarına sahip çıkmaktır. Bizler her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021