SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ataklı, selde zarar gören turizm merkezlerinde inceleme yaptı

Vali Ataklı, selde zarar gören turizm merkezlerinde inceleme yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 01.04.2015 - 14:37

Vali Ataklı, selde zarar gören turizm merkezlerinde inceleme yaptı

Aksaray’da etkili olan yağış nedeniyle Melendiz Çayı’nın debisi yükselerek dere kenarlarında taşkınlara neden oldu.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı selden zarar gören Sevinçli ve Belisırma Köyleri ile Ihlara Kasabasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yağışlar nedeniyle oluşan su taşkınlarında zarar gören yol, köprü ve diğer yapılarla ilgili çalışmaların hemen başlatıldığını belirten Vali Ataklı, daha etkin tedbirlerin alınması için çalışma başlatılacağını söyledi.

Vali Ataklı beraberinde Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ile sel bölgelerini ziyaret etti.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Afet İşleri Şube Müdürü Tekin Atılgan’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şeref Ataklı, su taşkınlarının verdiği zararların tespiti çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak gerekli çalışmaların başlayacağını söyledi.

Vali Ataklı daha sonra Ihlara Kasabasına geçerek Belediye Başkanı İsmail Yılmaz’dan bilgi aldı.

Belisırma ve Ihlara’da Melendiz Çayı’na çok yakın olan turistik işletmelerin zarar gördüğünü belirten Vali Ataklı, ‘Etkili yağmur ardından meydana gelen taşkınların işletmelere zarar verdiğini görüyoruz. Burada gerekli çalışmalar ilgili birimler tarafından yapılıyor. Zarar tespit çalışmalarının ardından taşkınlar nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi ve bundan sonra olası bir durum karşısında daha etkin önlemlerin alınmasına yönelik bir çalışma yapılacak’dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021