SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Uğur Işılak Konseri Büyük İlgi Gördü

Uğur Işılak Konseri Büyük İlgi Gördü

A - +

Aksaray Haberleri - 27.04.2015 - 15:18

Uğur Işılak Konseri Büyük İlgi Gördü

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 32’nci yılı anma etkinlikleri, Uğur Işılak konseriyle sona erdi.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’ndaki konsere Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekilleri Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Milletvekili adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Konser öncesinde sahneye Şair ve Televizyon Programcısı Uğur Aslan çıktı. İlk kez Aksaray’da şiir okuduğunu belirten Aslan, “Necip Fazıl, vefatından sonra Türkiye’de şiir yazanlara her zaman örnek oldu. Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy, örnek aldığım en önemli isimlerden olmuştur. Üstadı okuyarak büyüdük ve onu örnek alarak şiir yazmaya çalıştık” dedi.

Uğur Aslan kısa konuşmasının ardından Necip Fazıl’ın şiirlerini okudu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, şiir dinletisinin sonunda Uğur Aslan’a plaket ve çiçek takdim etti.

Düzenlenen anma etkinliklerinin son derece verimli geçtiğini söyleyen Rektör Acar, “Bu etkinlikleri düzenleyerek Valilik, Belediye ve Üniversite arasındaki en güzel işbirliği örneklerinden birisini göstermiş olduk. Bunun yanı sıra Türkiye’nin yarınlarına yatırım yapmış olduk. Bu etkinlikler çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bugün Türkiye’yi yöneten kuşağın yetişmesinde çok önemli rolü olan Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini, genç kuşaklarla buluşturmuş olduk” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sahneye Uğur Işılak çıktı. Necip Fazıl’ın tasvirini, tasavvurunu ve tahayyülünü şiirlerde konuşturduğunu belirten Işılak, “Üstat olmak, üstat olabilmek üstün bir paye ancak, üstatlık kadar üstün olan bir diğer paye de, hakiki bir üstada çırak olabilmektir” dedi.

Konser arasında Vali Şeref Ataklı sanatçı Uğur Işılak’a plaket takdim ederken, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ da bir buket çiçek verdi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Uğur Işılak, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla önemli mesajlar verirken, hayranları kendilerini sanatçı ile buluşturan ve etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021