SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » TÜBİTAK Başkanını Ziyarette TEKNOPARK ve Destekler Görüşüldü

TÜBİTAK Başkanını Ziyarette TEKNOPARK ve Destekler Görüşüldü

A - +

Ana Manşet - 12.10.2023 - 19:54

TÜBİTAK Başkanını Ziyarette TEKNOPARK ve Destekler Görüşüldü

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyaret etti. Ziyarette ASÜ Teknopark ve farklı proje desteklerine ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Aksaray’ın ve ASÜ’nün farklı alanlarda önemli birikimlere sahip olduğunu, gerek sanayi gerek üretim gerekse Ar-Ge konularında bu potansiyeli en verimli şekilde değerlendirmek amacında olduklarını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, göreve geldikleri günden itibaren bu hususta ciddi adımlar attıklarını belirtti. Toplumsal karşılığı yüksek işlerin ortaya çıkması için üniversite-şehir-sanayi ilişkisinin yeni bir boyut kazanması gerekliliğine dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Üniversite olarak üzerimize düşen tüm vazifeleri büyük bir şevkle yapmaya devam ediyoruz. İnşallah ASÜ Teknoparkın aktif hale gelmesiyle hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız” dedi. Ziyarette, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) ile Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerine ilişkin de görüş alışverişlerinde bulunuldu. Rektör Arıbaş, bilimsel ve teknolojik bilginin ürüne ve sisteme dönüştürülmesi süreçlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için ilerleyen zamanlarda geniş katılımlı bilgilendirme toplantılarının yapılacağını aktardı.

Ziyarette Rektör Alpay Arıbaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak, ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Bayraklı ve ASÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Erdal eşlik etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021