
ANKARA-BHA
Trump, Florida’daki tatilinin ardından Washington’a dönüşü sırasında uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Venezuela’daki askeri müdahalelerin doğru ve haklı olduğunu savunan Trump, bu ülkeden ABD’ye büyük miktarda uyuşturucu girdiğini ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun “bir narko-terör devleti” yönettiğini ileri sürdü.
Venezuela’da yapılacak çok iş olduğunu belirten Trump, büyük Amerikan petrol şirketlerinin bu ülkeye giderek milyarlarca dolarlık yatırım yapmaya hazırlandığını söyledi. Trump, Venezuela’daki petrol kaynaklarını istedikleri şekilde kullanma hakları olduğunu savundu.
ABD Başkanı, Venezuela Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez ile kabinesindeki isimlerin temas halinde olduğunu belirterek, “Venezuela’da kontrol bizde” ifadesini kullandı. Rodriguez’in ABD çıkarlarına aykırı adımlar atması halinde akıbetinin Maduro’dan daha kötü olacağını öne süren Trump, mevcut yönetimin “doğru işler” yapmasını beklediklerini dile getirdi.
“Venezuela şu anda ölü bir ülke. Onu yeniden canlandırmalıyız” diyen Trump, altyapının yeniden inşası için Amerikan petrol şirketlerinin büyük yatırımlar yapacağını kaydetti.
Trump, Venezuela’da seçimlerin ne zaman yapılacağına ilişkin soruya, ülkede önce düzeltilmesi gereken çok sayıda sorun bulunduğunu söyleyerek yanıt verdi. Trump, “Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz, ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır” dedi.
Maduro’nun alıkonulduğu askeri operasyonla ilgili konuşan Trump, gerekmesi halinde ikinci bir saldırı planının da hazırlandığını, ancak ilk saldırının yeterli olduğunu söyledi. Venezuela yönetiminin “uslu davranmaması” halinde yeni bir operasyonun her zaman gündemde olduğunu belirten Trump, “Burası Venezuela, burası bizim bölgemiz” ifadelerini kullandı.
Trump, İran’daki protestolara ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, geçmişte olduğu gibi sivillere yönelik şiddetin artması halinde ABD’nin çok sert karşılık vereceğini söyledi.
Meksika ve Kolombiya’ya yönelik değerlendirmelerde de bulunan Trump, Meksika’nın uyuşturucu kartelleri tarafından yönetildiğini iddia etti. Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum ile yaptığı görüşmelerde, ülkedeki asayiş sorunları için Amerikan askerleri göndermeyi dahi teklif ettiğini söyleyen Trump, kartellerin ülkede son derece güçlü olduğunu vurguladı.
Kolombiya için ise “hasta bir ülke” ifadesini kullanan Trump, olası bir müdahaleye ilişkin olarak, “Kolombiya operasyonu kulağa hoş geliyor” dedi.
Trump, Ukrayna’nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konutuna saldırı düzenlediği iddiasına da temkinli yaklaştığını belirterek, “Bu saldırının olduğuna inanmıyorum” ifadesini kullandı.
Öte yandan Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile iyi ilişkilerinin sürdüğünü ve nisan ayında Çin’i ziyaret edeceğini açıkladı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Ocak 2026 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Antalya’da
30 Ocak 2026 Itso’da Azerbaycan yatırım fırsatları tanıtıldı
30 Ocak 2026 BIST 100 endeksi günü rekor seviyeden kapattı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
