
İRAN-BHA
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin batısındaki Senendec kentinde katıldığı bir toplantıda, başkent Tahran’daki su krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, yağış olmaması durumunda gelecek aydan itibaren su kısıtlamalarına başlanacağını, yetersiz su temini halinde ise Tahran’ı tahliye etmek zorunda kalabileceklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı, ülke genelinde kuraklığın ve su kaynaklarının yetersizliğinin ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, su ve enerji kullanımında tasarruf ve daha etkin bir yönetim ihtiyacını vurguladı.
Tahran’a su, başta Emir Kebir Barajı olmak üzere Lar, Mamlu, Emir Kebir, Talikan ve Latyan barajlarından sağlanıyor. Meteoroloji verilerine göre, Tahran’da bu yıl mevsim normallerine göre yağışlar yaklaşık yüzde 40 azaldı. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında neredeyse hiç yağış düşmemesi baraj rezervlerinde ciddi düşüşe yol açtı.
Tahran Eyaleti Su İdaresi, 20 Temmuz’da baraj rezervlerinin son yüzyılın en düşük seviyesine indiği uyarısını yapmış, yaz boyunca kentte zaman zaman su kesintilerine gidilmişti. Tahran Su İdaresi Genel Müdürü Behzad Parsa da 3 Kasım’da yaptığı açıklamada, mevcut rezervlerin şehre en fazla iki hafta daha su sağlayabileceğini belirtmişti.
Pezeşkiyan, su krizinin hızla çözülmemesi halinde halka su ulaştırmanın imkânsız hale geleceğini ifade etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
05 Aralık 2025 Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü
05 Aralık 2025 Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı
05 Aralık 2025 Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
