
Aksaray Valiliği öncülüğünde, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Somuncu Baba Anadolu Lisesi’nde yaptırılan altı gelişim atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Murat Duru, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ve İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan katıldı.
Açılışta konuşan Vali Duru, “Bugün burada geleceğimize yapılan anlamlı ve kalıcı bir yatırımın açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Göreve başlayalı üç hafta olmuşken katıldığım ilk açılış programının eğitim alanında olması benim için ayrı bir anlam taşıyor” dedi.
Vali Duru, konuşmasında eğitim hizmetlerinin önemine değinerek, “Güvenli, güçlü ve huzurlu bir toplum ancak iyi yetişmiş, bilinçli ve donanımlı nesillerle mümkündür. Akademik başarı elbette önemlidir; ancak tek başına yeterli değildir. Bir öğrencinin zihnini bilgiyle, ruhunu sanatla, bedenini sporla, karakterini ise değerlerle beslemeliyiz. Asıl hedefimiz iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli bireyler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında atölyelerin gençlerin gelişimine katkısına da dikkat çeken Vali Duru, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz FeTeMM, müzik, yabancı dil, görsel sanatlar, düşünme becerileri ile tarih ve kültür atölyeleri; gençlerimizin sadece sınavlara değil, hayata hazırlanmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü en kalıcı öğrenme, yaparak ve yaşayarak gerçekleşir. Üreten, sorgulayan, düşünen ve kendini ifade edebilen bir gençlik, güçlü bir geleceğin en sağlam teminatıdır” dedi.
Açılış sürecinin başlangıcını Müzik Öğretmeni Adalet Hanım’ın okul için müzik atölyesi talebine bağlayan Vali Duru, “Samimi bir niyetle atılan bu adım, zamanla büyüyerek altı ayrı gelişim atölyesinin hayata geçirilmesine vesile olmuştur. Bu güzel başlangıca öncülük eden Adalet Öğretmenimize teşekkür ediyor, kendisini gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.
Vali Duru, gençlere de seslenerek, “Her birinizin mutlaka bir ilgi alanı, bir hobisi ve bir hedefi olsun. Kendinizi yalnızca derslerle sınırlamayın. Sanatta, bilimde, kültürde ve sporda kendinizi geliştirin. İnsanı farklı kılan sahip olduğu çok yönlülüktür. Bu atölyeler, içinizdeki cevheri keşfetmeniz ve potansiyelinizi ortaya koymanız için önemli imkânlar sunacaktır” dedi.
Konuşmasını teşekkürlerle tamamlayan Vali Duru, “Böyle kıymetli projeye destek veren Konya Ovası Projesi Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanlığına, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, okul idaremize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitimle ilgili her çalışmanın yanında olmaya, gençlerimizin gelişimine katkı sağlayacak her projeye destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Şubat 2026 Aksaray’da Kadınlar “İyilik”te Buluştu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
