SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Siyasi kimliğini kullanıp belediyede iş yapanlara müsaade etmeyeceğiz

Siyasi kimliğini kullanıp belediyede iş yapanlara müsaade etmeyeceğiz

A - +

Aksaray Haberleri - 12.08.2017 - 16:29

Siyasi kimliğini kullanıp belediyede iş yapanlara müsaade etmeyeceğiz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Biz kimsenin ticaretine karşı değiliz ama partideki yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanarak, ‘Ben belediyeye iş yapayım.’ anlayışıyla oradan nüfuz kullanma anlayışıyla gelip siyaset yapıyorsa, bunlara müsaade etmeyeceğiz.”

AK Parti Genel Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. İl Ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin belediyelere çöreklenmeleriyle ilgili şiddetli tepki koyan Ataş, siyasi kimliğini kullanarak iş yapanlara izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

”BEN BELEDİYEYE İŞ YAPAYIM.’ ANLAYIŞIYLA ORADAN NÜFUZ KULLANMA ANLAYIŞIYLA GELİP SİYASET YAPIYORSA, BUNLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Kongreleri başlatırken birtakım ilke kararları aldıklarını bildiren Ataş, alınan kararları şöyle sıraladı:

“Devlet kurumlarıyla iş ilişkisi olan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş dallarında çalışan arkadaşlarımız, siyaset mecrasını kendi çıkarları, menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan insanlar varsa milleti öncelemeyip, milletin beklentilerine cevap verme düşüncesiyle siyaset yapma önceliği olmayanlar kenarda dursun, gitsin ticaretini yapsın. Biz kimsenin ticaretine karşı değiliz ama partideki yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanarak, ‘Ben belediyeye iş yapayım.’ anlayışıyla oradan nüfuz kullanma anlayışıyla gelip siyaset yapıyorsa, bunlara müsaade etmeyeceğiz. ‘Gitsin, ticaretini yapsın, eşit şartlarda ihaleye mi girecek, nereye girecek, kiminle ne iş yapacaksa girsin, yapsın ama parti yönetim kurulu üyeliği sıfatını nüfuz olarak kullanmasın.’ diye ilke kararları alıyoruz. ‘Kurumlarla, belediyelerle ticari ilişkisi olan arkadaşlar yönetim kurullarında olmasın.’ diyoruz. Belediye meclisi, il genel meclisi üyesi olan arkadaşlarımız da teşkilatlarda hem o işi hem de yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanmasın istiyoruz. Bir kişiye iki görev vermemeye özen gösteriyoruz. Çünkü insan kaynaklarımız, potansiyelimiz çok zengin. Bir kişi hem belediye meclisi üyesi hem il, ilçe yönetim kurulu üyesi olmasın. ‘Belediye meclis üyeliğini, belediye meclis üyesi olarak yapsın, ilçe yönetim kurulunda veya il yönetiminde görev alacak arkadaşlarımız da sadece o sıfatı kullanarak, teşkilatçılığını yapsın.’ diye birtakım kuralları koymaya çalışıyoruz.” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021