
YAŞAR TONBAK/ ANKARA-BHA
Başkent Ankara’ya yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan tarihi Beypazarı ilçesi, yaz sıcaklarına rağmen hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Zengin kültürel mirası, el sanatları, tarihi evleri ve doğal güzellikleriyle tanınan ilçe, yaz sezonunda da yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.
Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, ilçe genelindeki turizm hareketliliğinin çeşitli etkinliklerle daha da canlandığını belirterek, 29 Temmuz’da başlayacak olan 2. Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali ile Beypazarı’nın adeta bir kültür şölenine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Festival kapsamında, yurtdışından gelen halk dansları ekiplerinin gösterileri ilçenin farklı noktalarında sahnelenecek. Festival, 29 Temmuz Pazartesi günü Beypazarı Belediyesi önünden başlayacak kortej yürüyüşüyle açılacak. Yürüyüş, Hanlarönü (15 Temmuz Demokrasi Meydanı), Demirciler Sokak ve Alaettin Sokak güzergahını takip ederek yeniden meydanda son bulacak. Gösteriler ise yürüyüşün ardından Hanlarönü Meydanı’nda başlayacak.
Başkan Kasap, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“İlçemiz, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel etkinlikleriyle de öne çıkıyor. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali, çevre ilçelerle birlikte Beypazarı’nın da kültürel zenginliğini ortaya koyacak. Farklı ülkelerden gelen ekiplerin katılımıyla, coşku dolu, ritmi hiç düşmeyen bir festival bizleri bekliyor. Tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi bu renkli etkinliğe davet ediyoruz.”
Festival boyunca Hanlarönü Meydanı başta olmak üzere ilçenin çeşitli sokak ve mahallelerinde dans gösterileri düzenlenecek.
Beypazarı Belediyesi, festival kapsamında ilçeye gelen turistler için hem ulaşım hem konaklama yönünde çeşitli kolaylıklar sağlanacağını da duyurdu.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Mart 2026 Giresun Millet Bahçesi inşaatı sona geldi
30 Mart 2026 Yeni haftada yağış etkisini sürdürüyor
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
