
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Merkez Mahallesi’nde yapımı tamamlanan merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, binada İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun hizmet verdiğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının fedakarca görevini yerine getirdiklerini belirten Şahin, “2,7 milyon nüfusu olan bir şehirde yaşıyoruz. Bunun 10 katı kadar da misafir ağırlıyoruz. Onların sağlık ihtiyaçlarını da burada imkanlar doğrultusunda gideriyoruz. Son dönemde büyük sağlık hizmetlerini Antalya kazandı. Şehir Hastanesi, bunun amiral gemisidir. Emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.
Antalya’nın her ilçesinde güçlü sağlık altyapısı için inşaat çalışmalarının yürütüldüğünü dile getiren Şahin, Türkiye’de dünya standartlarının çok üstünde sağlık hizmetinin sunulduğunu ifade etti.
AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik de “Türkiye sağlık bakımından Dünya’da bir marka. Bir model. Bunun sebebi 20 yıldan beri çok güzel bir sağlık sistemimiz var. Erişilebilir, ulaşılabilir, koruyucu bir sağlık sistemine sahibiz. Sağlıkta kaliteli hizmet vermek çok önemli. Bunun içinde kaliteli sağlık imkanlarına sahip olmamız gerekir. Sağlık çalışanları içinde kaliteli imkan sunmamız lazım. Bu kaliteli bina bu hizmeti sağlayacaktır. Serik Türkiye’deki saygın merkezlerden birisi. Yıllık 19-20 milyon turist alan Antalya’nın turizm merkezi burası. O yüzden burada sağlık hizmetlerinin kalitesi önemli. Devlet hastanemizinde inşallah bu sene temelini atmamız lazım.”
“Aile hekimi başına düşen kişi sayısı azaldı”
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan da Sağlıklı Hayat Merkezi’nin 10 bin metrekare arazi üzerinde 4 bin metrekare kapalı alanı bulunan 5 katlı bina olduğunu söyledi.
2023’te temeli atılan binanın tamamlanarak hizmete açıldığını anlatan Özkan, “Antalya’da ilk göreve başladığımızda aile hekimi başına düşen nüfus oranımız 3 bin 10’du. Şu anda yaklaşık 12 aile hekimliği merkezinde 93 aile hekimliği birimi açarak bu oranı 2 bin 695’e kadar düşürdük. Sağlık Bakanlığının hedefini yakaladık hatta geçmek üzereyiz.” diye konuştu.
İlçe Müftüsü İbrahim Köksal’ın yaptığı duanın ardından Vali Şahin ve beraberindekiler tarafından merkezin açılış kurdelesi kesildi.
Açılış törenine Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Ocak 2026 ÖSYM’nin elektronik İngilizce sınavı yarın
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
