SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Şehit Uzman Çavuş’un kızını okulun ilk günü makam aracıyla götürdü

Şehit Uzman Çavuş’un kızını okulun ilk günü makam aracıyla götürdü

A - +

Ana Manşet - 11.09.2023 - 19:28

Şehit Uzman Çavuş’un kızını okulun ilk günü makam aracıyla götürdü

Vali Kumbuzoğu; Şehit Uzman Çavuş’un kızını okulun ilk günü makam aracıyla götürdü

2016 yılında Diyarbakır Hani’de bölücü örgüt mensuplarının döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman ÇavuşPolat Özbek’in ilkokul çağına gelen kızı, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından evinden makam aracıyla alınarak okuluna götürüldü.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; 2016 yılında Diyarbakır Hani’de bölücü örgüt mensuplarının döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Polat Özbek’in ilkokul çağına gelen kızı Sümeyye Polat’ı makam aracıyla alarak okuluna götürdü. İlk gün heyecanı yaşayan minik Sümeyye Vali Kumbuzoğlu’na sarılarak teşekkür etti.

Babası şehit olduğunda 2 aylık olan minik Sümeyye; büyüyüp ilkokul çağına geldi. Minik şehit kızının ilk okul gününde Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sürpriz yaparakevlerinde ziyaret etti. Şehit Özbek’in eşi Zeynep kızı  Sümeyye ile bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. İlk gün heyecanı yaşayan minik Sümeyye’ye sarılan Vali Kumbuzoğlu; öğretmen olmak isteyen Sümeyeyi makam aracı ile Hacı Mustafa Demir İlkokulu’na götürdü.

Elini bırakmayan minik Sümeyye’yi arkadaşları ve öğretmeni ile buluşturan Vali Kumbuzoğlu çeşitli hediyeler verdiği öğrencilere başarı dileklerini iletti. Minik Sümeyye ile vedalaşan Vali Kumbuzoğlu her zaman görüşeceklerini ifade etti.

Şehitlerin emaneti çocukları ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada; “Şehidimizin emaneti güzel yavrumuzu eğitim öğretim hayatına başladığı ilk günde yalnız bırakmak istemedik. Minik kızımız babasını hiç görmedi. Fotoğraflarından tanıştılar. Devletimizi ve milletimizin her bir ferdi onu kendi evladı olarak bağrına basıyor. Biz de onu ve tüm şehitlerimizin emanetlerini başımızın üzerinde taşıyacağız. Sümeyye ve tüm şehit çocuklarımıza eğitim ve öğretim döneminde başarılar diliyorum”dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021