
ANKARA – BHA
Çete lideri Ziya Kadiroğlu’nun elemanlarından Mıhyeddin Yakışır’ın ifadelerine göre, Tuzem Akademi lüks bir konak şeklinde hizmet veriyor, ön kısımda yasal eğitimler verilirken arka planda yasadışı belgeler basılıyordu. Akademinin sahibi Zeynep Karacan da tutuklandı. Karacan, Kadiroğlu ile iş birliği yaptığını, bilgisayar kayıtlarının silinmesi ve yazılım işlerini çete üyesi Gökay Celal Gülen’in yürüttüğünü anlattı.
Tuzem Akademi, sosyal medya ve internet sitesinde “Üniversite ve e-Devlet onaylı sertifikalar” sunduğunu iddia ederek çok sayıda kursiyere belge dağıttı. Ancak soruşturma sırasında akademide sahte kimlik kartları ve belge basım makineleri de bulundu. Çete, bilgisayarların hard disklerini sürekli sildirdi ve hafıza kartlarını yeniledi.
Çetenin lideri Kadiroğlu’nun geçmişte de benzer suçlardan yargılandığı, ceza aldığı ve hapis yattığı kayıtlara geçti. Kadiroğlu, ifadesinde diploma taleplerine göre sahte belgeler düzenlediklerini, belgeler için 5 bin ile 10 bin TL arasında ödeme aldıklarını itiraf etti. Üstelik bazı belgeler sadece 1 dakika içinde hazırlandı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Kasım 2025 Beypazarı Adaören Mahallesi yolunda toprak kayması
05 Kasım 2025 Finver’de damlama sulama dönemi
05 Kasım 2025 Bakan Fidan: Avrupa Birliği Türkiye’siz tamamlanamaz
05 Kasım 2025 Her YHT bileti bir fidan olacak
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
20:27 Size En Uygun İş Makinesini Anında Bulun
16:55 Çiftçilere Damla sulama borusu dağıtımı yapılacak
15:35 Çanakkale’de huzur operasyonlarında 33 kişi yakalandı, 18 kişi cezaevinde
15:19 Kazakistan’da Türk dünyası gazetecilerinden tarihi buluşma
15:00 ATO Başkanı Baran: “Türk müteahhitlik sektörü dünyada güvenilirlik ve kalitenin adı haline geldi”
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
