8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı

ANKARA – BHA
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 8-11 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin’e gitti.
Ziyaretin ilk durağında, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Lei Haichao ve ekibiyle Pekin’de bir araya gelen Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin yeni sağlık vizyonu, dijital dönüşüm, biyoteknoloji, koruyucu sağlık, yenilikçi teknolojiler ve geleneksel tıp alanında görüşmeler gerçekleştirdi.
e-Nabız gibi dijital platformlarla sağlık verilerinin anlık takibini mümkün kıldıklarını belirten Memişoğlu, bu sayede erken teşhis, kaynakların etkin kullanımı ve salgın yönetiminde önemli ilerlemeler sağlandığını ifade etti. İki ülke arasında güvenli veri paylaşımı, ortak epidemiyolojik araştırmalar ve yapay zekâ destekli sağlık projeleri üzerine iş birliği fırsatları değerlendirildi.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) AB standartlarıyla tam uyumlu çalıştığını hatırlatan Bakan Memişoğlu, antibiyotiklerden biyoteknolojik ilaçlara kadar geniş bir üretim kapasitesine sahip olunduğunu, Türk bilim insanlarının Çin’in teknolojik birikimiyle buluşmasının küresel çapta rekabetçi ürünler ortaya çıkarabileceğini dile getirdi.
Obeziteyle mücadele ve önleyici sağlık çalışmaları gibi alanlarda Çin’in deneyimlerini önemsediklerini belirten Memişoğlu, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve dezavantajlı gruplara yönelik projelerde iş birliğinin artırılacağını kaydetti.
TÜSEB’in sağlık alanındaki araştırmaları koordine eden bir çatı kurum olarak genetik, aşı, biyomedikal mühendislik ve nanoteknoloji gibi stratejik alanlarda projeler yürüttüğünü söyleyen Memişoğlu, yerli Kalp Akciğer Makinesi ve CAR-T hücre tedavisinin üretimi gibi çalışmalara dikkat çekti.
Çin geleneksel tıbbının önemine değinilen toplantıda ortak eğitim ve sempozyumların yapılabileceği gündeme gelirken, Bakan Memişoğlu ayrıca 2026 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na Çinli yetkilileri davet etti.
Türkiye’nin modern sağlık altyapısı ile Çin’in üretim kapasitesinin birleşmesiyle küresel ölçekte etkili bir iş birliği doğabileceğini vurgulayan Memişoğlu, bu ortaklığın milyarlarca insanın sağlığına katkı sağlayacağını ve ekonomik kalkınmayı destekleyeceğini ifade etti.


Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
28 Mart 2026 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman’dan ArtAnkara 12. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarını ziyaret etti
28 Mart 2026 Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
0:00 “Dur” ihtarına kaçan motosikletliye, 249 bin liralık ceza
0:00 Süper Lig’de kritik haftaların fikstürü belli oldu
0:00 Küresel gerilim altını hareketlendirdi
0:00 Tahkim Kurulu’ndan cezalara onay: Galatasaray’a 1,4 milyon lira
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
