SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 31.07.2017 - 11:19

Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü’nde eğitim-öğretim görmek isteyen adaylar için yapılan Özel Yetenek Sınavı tamamlandı.

40 öğrencinin alındığı bölüm için 183 aday müracaatta bulundu. Adayların becerileri iki aşamalı ölçüldü. İlk aşamada “Desen Sınavı”na giren adaylar, canlı bir modelden çizimler gerçekleştirdi. Burada adayların düzenleme, hareket ve oran-orantı gibi becerileri ölçüldü. İkinci aşamaya geçmeyi hak kazanan adaylar ise “İmgesel Tasarım Sınavı”nda, somut bir kavram üzerine çalıştı ve adaylar hayal gücü zenginliği, görme-algılama, ışık-gölge, hacim-kütle, perspektif ilişkileri bakımından değerlendirildi. Sınavların ardından 5 akademisyenden oluşan jüri, bölüme girmeye hak kazanan 40 öğrenciyi belirledi.

Bu yıl alınan öğrencilerle birlikte, bölümdeki öğrenci sayısı 150’ye ulaştı. Resim Bölümü, her yıl düzenlediği pek çok sergi ve eğitim çalışmalarıyla şehir-sanat ilişkisinin gelişmesine önemli katkılar sunuyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021