SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Palandöken, “Vatandaş Merak Etmesin Ramazan Rahat Geçecek”

Palandöken, “Vatandaş Merak Etmesin Ramazan Rahat Geçecek”

A - +

Aksaray Haberleri - 31.05.2015 - 12:53

Palandöken, “Vatandaş Merak Etmesin Ramazan Rahat Geçecek”

Ramazan ayı yaklaşırken her yıl olduğu gibi bazı fırsatçıların fiyatları artırmak için spekülasyon yaptıklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Vatandaş zam lafı duymak istemiyor. TÜİK açıklamalarında hububatta, meyve ve sebze üretiminde bu yıl artış bekleniyor. Bakliyatın, meyve ve sebzenin artık bollaşacağı zaman fiyat artışları oluyorsa bunda art niyet aranır. Vatandaşımız merak etmesin Ramazan ayı rahat geçecek” dedi.

“RAMAZAN AYINDA HARCAMALARDA ARTIŞ OLUYOR”

Ramazan ayı münasebeti ile iftar sofrası kuracakların harcamalarının normalden yüzde 30 daha fazla olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bereket ayı Ramazan’da ette, şarküteri pastırma ve sucukta, unlu mamullerde, bakliyatta, meyve ve sebzede tüketim yüzde 30 civarında artmaktadır. Bilhassa bakliyat arzında sıkıntı yoktur. Esnaf ve sanatkarlar olarak mevsimsel etkilerin olumlu olması sebebiyle fiyatların düşmesini bekliyoruz. Bu Ramazan spekülatörlerin hevesi kursağında kalacak” diye konuştu.

“ÜRETİM ARTARKEN ZAM OLUR MU?”

Hububat üretiminde artış olacağı beklentisi bulunduğunu ifade eden, Palandöken, “TÜİK verilerine göre 2015 yılında üretim bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 9.6, meyvelerde yüzde 6.1, sebzelerde yüzde 3.2 oranında artacakmış. Kuru fasulye üretimi de yüzde 7.9 artışla 215 bin tondan 235 bin tona yükselecekmiş. Sebze ürünleri üretim miktarı 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3.2 oranında artarak yaklaşık 29.5 milyon tona çıkacakmış. Domates üretimi yüzde 5.5, kuru soğan yüzde 8.1, Meyve üretiminde yüzde 6.1 oranında, elmada yüzde 2.2, şeftalide yüzde 0.9, kirazda yüzde 16.9, mandalinada yüzde 2.3, fındıkta yüzde 42, Antep fıstığında ise yüzde 100 artış bekleniyor. Böyle bereket varken zam olur mu? Olursa art niyet aranır” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021