SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Özel okullar bilim şampiyonasında Aksaray’ı temsil ettiler

Özel okullar bilim şampiyonasında Aksaray’ı temsil ettiler

A - +

Aksaray Haberleri - 20.05.2015 - 12:23

Özel okullar bilim şampiyonasında Aksaray’ı temsil ettiler

Özel Okullar Bilim Şampiyonasında büyük başarı sağlayan Akirfan Koleji Öğrencileri Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

Bu yıl 10. Antalya’da düzenlenen Bilim Olimpiyatlarında katıldıkları tüm yarışmalarda büyük başarı sağlayan Özel AK İrfan Koleji öğrencileri Vali Şeref Ataklı’yı ziyaret etti.

AKirfan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özlük okul müdürü Bahattin Balcı ve öğrencileri Valilik Makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı katıldıkları olimpiyatlar ve yarıştıkları branşlar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Ataklı, 5, 6 ve 7. Sınıflarda Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, İngilizce, Sosyal Bilgiler dersleri ile siyer ve spor dallarında olimpiyatlarda yarışan öğrencileri tebrik etti.

‘Çocukların başarısı bizi mutlu ediyor, gelecek adına umut veriyor’ diyen Vali Ataklı, ‘Fen ve Matematik ve diğer derslerden sağlanan başarıların yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da başarı sağlamak çok önemli. Hayat sadece matematikten, fen den ibaret değil, bütün öğrencilerimizin spor, kültür ve sosyal alanlarda da en iyi şekilde yetiştirilmesi bu yönlerinin daha da gelişmesini sağlamalıyız.’ dedi.

Toplamda 16 dalda yapılan bilim ve siyer olimpiyatlarında 6 dersten Türkiye 1.’liği, 6 dersten Türkiye 2.’liği ve 9 dersten Türkiye 3.’lüğü kazandıklarını belirten öğrenciler spor yarışmalarında takım halinde bilek güreşinde Türkiye 1.’liği ile voleybol ve basketbolda ise takım halinde Türkiye 2.’liği kazandıklarını söylediler.

Akirfan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özlük öğrencilerin düzenlenen olimpiyatlara uzun süredir hazırlandıklarını belirterek emeklerinin karşılığını alarak büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Vali Şeref Ataklı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, okuduktan sonra başka arkadaşları ile değişmeleri tavsiyesi ile öğrencilere kitap hediye etti.
IMG_4875

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021