Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

A - +

Yerel Haberler - 19.12.2025 - 11:15

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

ANKARA-BHA

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, Adalet Bakanlığı Sınavları 8 ilde, 10 sınav merkezinde ve 4 oturum halinde yapılacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi’nin yer aldığı 1. oturum, yarın saat 10.15’te başlayacak. Adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Toplam 65 sorunun yöneltileceği sınav 80 dakika sürecek ve saat 11.35’te sona erecek. Ek süre hakkı bulunan adaylar 30 dakika ilave süre kullanabilecek.

2. oturum olan Adli Yargı Testi, yarın saat 14.45’te başlayacak. Bu oturumda adaylara 35 soru yöneltilecek, sınav 50 dakika sürecek ve saat 15.35’te tamamlanacak.

3. oturum kapsamında uygulanacak Adli Yargı-Avukat Testi, 21 Aralık Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. 35 sorudan oluşan sınav 50 dakika sürecek.

4. oturum olan İdari Yargı Testi ise aynı gün saat 14.45’te gerçekleştirilecek. Bu oturumda da adaylara 35 soru yöneltilecek ve 50 dakika süre verilecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylara 2, 3 ve 4. oturumlarda 20 dakika ilave süre tanınacak.

Adalet Bakanlığı Sınavları’nın sonuçları 21 Ocak’ta açıklanacak.

e-YDS ve YDUS da hafta sonu yapılacak

e-YDS 2025/12 İngilizce, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan elektronik sınav merkezlerinde yarın saat 13.45’te başlayacak. Adaylar saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Toplam 80 sorunun yer alacağı sınav 180 dakika sürecek ve saat 16.45’te sona erecek. Ek süre hakkı bulunan adaylara 30 dakika ilave süre verilecek. e-YDS sonuçları 20 Aralık’ta açıklanacak.

YDUS 2. Dönem sınavı ise 21 Aralık’ta Ankara’da yapılacak. Saat 10.15’te başlayacak sınavda adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Çoktan seçmeli soruların bulunduğu alanlarda 60 soru için 80 dakika, yazılı sınav yapılan alanlarda ise 60 dakika süre tanınacak. YDUS sonuçları 29 Ocak’ta ilan edilecek.

8 bin 448 görevli sahada olacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Adalet Bakanlığı Sınavları’na toplam 51 bin 799 adayın başvurduğunu bildirdi. Bu yılın son e-YDS’sine 5 bin 266, YDUS 2. Dönem’e ise 4 bin 522 adayın katılacağını belirtti.

Ersoy, elektronik ve kağıt tabanlı sınavlarda toplam 148 sınav binası, 2 bin 392 salon kullanılacağını, emniyet görevlileri dahil 8 bin 448 kişinin görev yapacağını ifade etti. Sınavlara 139 engelli adayın katılacağını aktaran Ersoy, engelli adaylar için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını vurguladı.

Öte yandan, sınav günlerinde nüfus cüzdanı bulunmayan veya kimlik bilgileri eksik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı bildirildi. Gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları ise sınav ücretinden muaf tutuldu; 778 aday bu haktan yararlandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021