SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » OSB’de sektörel çeşitlilik artıyor

OSB’de sektörel çeşitlilik artıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 02.08.2018 - 13:59

OSB’de sektörel çeşitlilik artıyor

Aksaray Valisi Aykut Pekmez Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan fabrikalara ziyarette bulundu.

Vali Pekmez; OSB’de 17 farklı sektörde üretim yapıldığına dikkat çekerek genişleme alanında yapılacak yeni tahsislerle sektör çeşitliliğinin artacağını söyledi.

Vali Pekmez beraberinde OSB yönetim kurulu üyeleri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, OSB Müdürü Ayhan Ermiş ile birlikte OSB içerisinde yatırım yaparak üretim ve istihdam sağlayan fabrikalara ziyaretlerde bulundu.

Yatırımcı işadamı Hamza Aktürk’ün sahibi olduğu Aktürk Doğaltaş fabrikasını ziyaret eden Vali Pekmez ve beraberindeki heyet Aksaray’ın çeşitli bölgelerinde temin edilen doğal taşların dekoratif olarak işlemesi yapılan fabrikada incelemelerde bulundu. Aktürk; el işçiliği ve CNC makinalarla kesim ve işlemesi yapılan doğal taşların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Vali Aykut Pekmez daha sonra beraberinde OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte madencilik alanında makina üretimi yapan AKBA Makina’yı ziyaret etti.

Firma sahibi Mustafa Akyol ile görüşen Vali Pekmez madencilik sektöründe Türkiye ve yurtdışından gelen taleplere göre makine üretimi yapılan fabrikada incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Vali Pekmez beraberindeki heyet ile daha sonra Servet Özkaya’nın sahibi olduğu Özkaya Dondurma ve Süt Ürünleri fabrikasını ziyaret etti.

İç Pazar ve ihracata yönelik dondurma üretimi yapan firma hakkında bilgi alan Vali Pekmez üretim hattında incelemelerde bulundu.

Üretim ve istihdam sağlayan yatırımcılara teşekkür ederek ‘Hayırlı İşler’ dileğinde bulunan Vali Pekmez; Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde sektörel alanda üretim çeşitliliğinin arttığını 17 farklı sektörde üretim yapılan Aksaray OSB’de genişleme alanında yapılacak yeni tahsislerle bu sayının daha da artacağını kaydetti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021