
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan kanun ile birlikte “nüfus cüzdanı” ibareleri “kimlik kartı” şeklinde değiştirilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’u onayladı.
Cumhurbaşkanınca onaylanan kanun ile birlikte Nüfus Hizmetleri Kanununda yer alan “nüfus cüzdanı” ibareleri “kimlik kartı” şeklinde değiştirilecek ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere “biyometrik veri” ilave edilecek.
Kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak. Merkezi veri tabanında tutulan biyometrik veriler kimlik doğrulama işlemleri dışında kullanılamayacak. Kimlik kartına kayıt ve işaret konulamayacak, kimlik kartı hiçbir kişi ve kurum tarafından alıkonulamayacak. Evlenme işlemi tamamlandıktan sonra çiftlere uluslararası aile cüzdanı verilecek. Kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı ve mavi kart bedeli başvuru sırasında tahsil edilecek. Maliye Bakanlığı, uluslararası aile cüzdanı ve mavi kartı, belirlenen tasarım ve sayıda bastıracak. Nüfus cüzdanları, 31 Aralık 2016’ya kadar Maliye Bakanlığınca bastırılacak, nüfus müdürlüklerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere muhasebe yetkililerine, dış temsilciliklerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Dışişleri Bakanlığına gönderilecek.
– 100 LİRALIK SİGORTA PRİM YÜKÜNÜ HAZİNE KARŞILAYACAK
Kanun, asgari ücretin bin 300 liraya çıkartılması nedeniyle artan işveren yükünü de azaltıyor. Geçen yıl, aylık 2 bin 550 lira ve altı ücret alan işçi çalıştıran işverenin, her işçi için 100 liralık sigorta prim yükünü, Hazine karşılayacak. Çalıştırdıkları sigortalılarla ilgili 2016’ya ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresi içinde vermeyen, sigorta primlerini yasal süresince ödemeyen, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmeyen, kuruma prim, idari para cezası ve gecikme cezası bulunan işveren bu destekten yararlanamayacak.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
