
ADANA – BHA
Bu kapsamda Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere 17 bin 580 adet Akdeniz Meyve Sineği Kitle Yakalama Tuzağı dağıtımı yapıldı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Adana Ticaret Borsası ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği sonucunda temin edilen tuzakların dağıtımı sebebiyle düzenlenen törende konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, geçen yıl 800 bin dekar alanda 2 milyon ton narenciye üretimi yaptıklarını ve Türkiye birincisi olduklarını ifade ederek, “Ülkemiz ve bölgemiz ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan, iç ve dış piyasada yoğun talep gören ve İlimizle özdeşleşen narenciyenin en önemli zararlılarından birisi Akdeniz Meyve Sineği’dir.

Dış Karantinaya tabi olan Akdeniz Meyve Sineğinin ihracatta toleransı sıfırdır. Narenciyenin ana zararlısı konumunda olan Akdeniz Meyve Sineği mücadelemiz kapsamında narenciye alanlarında hastalık ve zararlılardan ari meyve üretimini gerçekleştirmek için 3’er kişiden oluşan 50 ekip ve 150 teknik personel ile entegre mücadele çalışmalarımız yıl boyu devam etmektedir.” dedi.

“Akdeniz Meyve Sineği İzleme Projesi” kapsamında 12 ilçede 125 adet bahçede 250 istasyonda yıl boyu sinek popülasyonunu takip ettiklerini kaydeden Bayazıt, “Buralarda haftada iki kez olmak üzere ayda toplam 2.000 sayım yapılıp kayıt altına alınmaktadır. Asılan tuzak sayım sonuç cetvelleri de Bakanlığımızla ve Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz ile paylaşılmaktadır. Bugün burada dağıtımını yaptığımız 17 bin 580 adet kitle yalakama tuzağı ile üretim alanlarımızda biyoteknik mücadele yapılmasını teşvik edecek, kalıntısız üretime giden yolda bir adım daha atmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise Çukurova Bölgesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde uzun yıllardır yapılan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadeleyi desteklediklerini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Programda daha sonda Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ile Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç tarafından üreticilere Akdeniz Meyve Sineği Kitle Yakalama Tuzakları dağıtıldı.

Programda İl Müdürlüğü ve ilçelerde görev yapan 100 teknik personele numune alımlarında ve zararlı mikroorganizma surveylerinde kullanması için lup (büyüteç), budama makası ve aşı bıçağından oluşan Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Numune Alma Kiti dağıtımı da yapıldı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Aralık 2025 Ordu’da mazgallar bir bir temizleniyor
10 Aralık 2025 ATO ve DMO iş birliğiyle düzenlenen “Satın alma ve tedarikçi bilgilendirme toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda yapıldı
10 Aralık 2025 Akyaka’da öğrencilere “Trafik Dedektifleri” eğitimi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
