SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletin Desteğiyle Zafer Dolu 17 Yıl

Milletin Desteğiyle Zafer Dolu 17 Yıl

A - +

Aksaray Haberleri - 20.04.2019 - 11:50

Milletin Desteğiyle Zafer Dolu 17 Yıl

Kurulduğu günden buyana 5 genel, 4 de yerel seçim kazanan AK Parti, 3 referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçimi ve son olarak da 31 Mart Mahalli İdareler seçiminden de zaferle çıktı.

14 Ağustos 2001’de kurulan, 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimden zaferle çıkan AK Parti, 14 Ağustos 2001’den bu yana kurulan tüm sandıklardan zaferle çıktı. 5 genel seçimin yanı sıra, 4 yerel seçimde de halk AK Parti’yi tercih etti. Ayrıca 3 referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedefe ulaşan AK Parti, bu süreçte bünyesinden 2 Cumhurbaşkanı, 6 Meclis Başkanı ve 4 Başbakan çıkardı.

AK Parti’nin ilk seçim zaferini kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de kazandığını hatırlatan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Söz konusu tarihte yüzde 34,6’lık oran ile tek başına iktidar olduk. Birbiri ardına reformları devreye sokan ve restorasyon hareketi başlatan partimiz, ikinci sandık galibiyetini 2004’teki yerel seçimlerde aldı. Seçimlerde halkımız, yüzde 40,2’yle yerel iktidarı da AK Parti’ye verdi. Üçüncü sandık başarımız da 2007’de geldi. E- muhtıra, Cumhuriyet mitingleri ve Meclisteki 367 tartışmasında Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın gölgesinde gittiğimiz 2007’deki seçimlerde AK Partimiz yüzde 46,7 oy almayı başardı. Dördüncü sandık zaferimiz, referandumla geldi. Bizim teklifimiz olan Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi yönünde yapılan referandumda, anayasa değişikliği yüzde 69 ile kabul edildi. Beşinci sandık galibiyetimiz 2009’daki yerel seçimlerle geldi. Her seçimde olduğu gibi partimiz, o seçimlerde de halkımızdan yüzde 38,6’lık destek gördü. Altıncı sandık yarışının olduğu 2010’daki referandumda ise halkımız yine yüzde 57,88’lik oranla ‘Evet’ diyerek, önerilerimizi kabul etti. Bu sayede çok sayıda düzenleme, hayata geçti.” dedi.

Yedinci sandık zaferinin 2011’deki genel seçimlerle geldiğini aktaran Başkan Altınsoy, “Halkımız, yüzde 49,8’lik oranla AK Parti’ye tarihî bir destek daha verdi ve 2023 hedeflerinin yolunu açtı. Sekizinci başarımız, 2014’teki yerel seçimlerle geldi. Gezi olayları ve FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimlerinin gölgesinde gidilen seçimlerde halkımız, liderinin arkasında durdu. Aynı tablo, dokuzuncu sandık yarışının olduğu 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleşti. Muhalefetin çatı adayı ile diğer partinin adayına karşı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,79’luk oranla ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Böylece Türkiye’de ilk defa halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı göreve gelerek tarihe geçti.”

AK Partinin, onuncu sandık yarışına, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde gittiğini kaydeden Altınsoy, “7 Haziran 2015 seçimleri öncesi çözüm sürecine yönelik sabotajlar, 6-7-8 Ekim olayları ve çok sayıda tartışma gündemdeydi. Buna rağmen halkımızın yüzde 40,9’unun oyunu alan AK Parti, tek başına iktidara gelemese de onuncu defa sandıktan ilk sırada çıkmayı başardı.” dedi.

Bir sonraki galibiyetin 1 Kasım seçimleriyle geldiğini aktaran Altınsoy, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, koalisyon hükûmeti kurulamaması ve Meclisten de bir seçim kararı alınamaması sonrasında ‘seçimlerin yenilenmesi’ kararını vermesiyle aynı yıl ikinci kez sandık kuruldu. Partimiz, bu seçimde de yüzde 49,5 oy alarak sandıktan 11. defa ilk sırada çıkmayı başardı. AK Partimiz en önemli seçimini Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni içeren referandumla kazandı. Son zaferimizi 31 Mart’taki Mahalli İdareler Seçiminde Cumhur ittifakımız, Türkiye genelinde karşı partileri ezici bir üstünlükle yüzde 44.54, Aksaray’da ise yüzde 80 oranı ile kazandı. Milletin takdiri neyse odur dedik ve oldu. Milletin iradesinin üstünde bir irade tanımıyoruz”.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021