SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Milletimizin verdiği mesajı aldık, karara saygılıyız

Milletimizin verdiği mesajı aldık, karara saygılıyız

A - +

Aksaray Haberleri - 08.06.2015 - 18:24

Milletimizin verdiği mesajı aldık, karara saygılıyız

Ak Parti 7 Haziran seçimiyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. İl binasında organize edilen toplantıya İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Nevzat Palta, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletvekili adayı Hüseyin Hüyük ve partililer katıldılar.

Karatay “Milletimizin verdiği mesajı aldık, karara saygılıyız”

İl Başkanı Karatay ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da oy ve milletvekili kaybettiklerini belirterek halkın iradesine saygılıyız vurgusunu yaptı. İstifa etmeyi düşünmediğini söyleyen İl başkanı Karatay Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıklarını ve Ak Parti’nin bu ülkenin omurgası olduğunu kaydetti. İl Başkanı Abdülkadir Karatay “7 Haziran seçimleri hem Aksaray’a hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Yoğun bir süreci tamamladık, sayın milletvekillerimize hayırlı uğurlu olsun. Mecliste artık 4 parti var. Türkiye tarihinin en önemli seçimini yaptık. Öncelikle teşkilatımızda görev alan tüm arkadaşlarıma gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Koalisyon dönemine dönmek üzereyiz, bu süreci millet adına aynı şekilde devam ettireceğiz. Milletimizin bize verdiği mesajı aldık ve yeniden güçlü Türkiye yolunda bu değerlendirmeleri yapacağız. Milletimizin verdiği karar saygılıyız. Biz davaya kişiler üzerinden bakmayız, önemli olan ilkeler değerlerdir. Kim bizim davamıza hizmet ederse onunla yürürüz” dedi.

İnceöz “Daha farklı bir sonuç bekliyordum”

Ak Parti Milletvekili İlknur İnceöz seçimlerden daha farklı bir sonuç beklediğini söyleyerek “Teşkilatımızın her kademesinde görev alan gece gündüz demeden çalışan herkese teşekkür ediyorum. Herkes bundan sonra kendi dersine iyi çalışacak. Milletimiz bize bir mesaj verdi. Bu tablodan koalisyon çıkacağı net. Ak Parti milleti hükümetsiz bırakmamak için üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçmaz. Hükümeti kurmak için bütün şartları zorlayacağız. Eğer koalisyon kurulmazsa tabi ki halkımıza döner erken seçime gideriz. Dünden daha güçlüyüz elimizden geldiğince ülkeyi sıkıntıya sokmamak için inisiyatif alacağız. İnşallah bu süreci Türkiye herhangi bir sıkıntı görmeden atlatırız. Tüm senaryo bir partinin barajı aşıp aşmaması üzerine kuruldu” şeklinde konuştu.

Palta “Bu kararı millet verdi”

Ak Parti Milletvekili Nevzat Palta ise “Demokrasiye ve halkın iradesine inanıyorsak halkın iradesine saygı duymalıyız. Bu bizim beklediğimiz bir sonuç değildi. Teşkilatımız seçim sürecinde özverili ve verimli çalıştı. Bu sonuç bize öz eleştiri anlamında bir değerlendirme yapma zorunluluğu veriyor. Seçim meydanlarında hep koalisyon olmasın, ülke yeniden 90’lı yıllara dönmesin dedik” ifadelerini kullandı.

Yazgı “Sonuç ne olursa olsun, biz hazırız”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı şu ifadeleri kullandı “İlknur Hanım’ı ve Nevzat Bey’i tebrik ediyorum. Teşkilatımıza teşekkür ediyorum, canla başla çalıştı. Koalisyon ya da erken seçim sonuç ne olursa olsun biz hazırız. Belediye olarak çalışmalarımıza geldiğimiz günden bu yana devam ediyoruz, hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz. Milletimizin kararına saygı duyuyoruz, bu sonuçtan gereken dersi çıkarıp yeniden tek başımıza iktidara yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın”

Hüyük “Halkımızın yaptığı hakemliği saygı ile karşılıyoruz”

Ak Parti Milletvekili adayı Hüseyin Hüyük bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milli iradeye saygılı olduklarını ifade etti. Hüyük “İlknur hanım’ı ve Nevzat Bey’i tebrik ediyorum. İnşallah ülke için önemli hizmetler yaparlar. MHP Milletvekili Turan Yaldır’ı da tebrik ediyorum. Halkımızın yaptığı hakemliği milli iradeye değer veren insanlar olarak saygı ile karşılıyoruz. Hepimiz canla başla çalıştık. 2002’de yüzde 34 ile iktidara geldik, şimdi oyumuz artmasına rağmen tek başımıza iktidar olamadık. Bir vekil çıkardık diye sevinen bir siyasi hareket var. Biz ise nerede yanlış yaptık diye düşünüyoruz. Bundan sonra partimin bir neferi olarak ne görev verilirse yapmaya hazırım. Ülkemizin siyasi istikrara ihtiyacı var. Davaya sahip çıkmayanlar kısa vadede kazansa da, uzun vadede kaybedecektir” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021