17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
9:29 Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”

Mavi Yıldırım / ANKARA – BHA
Mescid-i Aksa’ya girişleri engellenen binlerce Filistinli, bayram namazını kılabilmek için Eski Şehir surları önünde ve mabede en yakın noktalarda toplandı. Tekbirler eşliğinde ibadet etmeye çalışan kalabalık, barışçıl bir duruş sergilerken İsrail polisi sert müdahalede bulundu. Görgü tanıklarının aktardığına göre, güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için ses bombaları ve cop kullandı. Özellikle Sultan Süleyman ve Selahaddin caddeleri çevresinde yoğunlaşan müdahale, kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu siviller üzerinde etkili oldu.
Sahadan gelen bilgiler, müdahalenin sertliği nedeniyle bölgede tansiyonun daha da yükseldiğine işaret ediyor. Bayram sabahı ibadet etmek isteyen sivillere yönelik bu müdahale, uluslararası kamuoyunda “orantısız güç kullanımı” tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Ekonomik ve Sosyal Hayat Durma Noktasında Kısıtlamalar yalnızca ibadetle sınırlı kalmadı. Eski Şehir’de her yıl bayram arifesinde oluşan yoğunluk bu yıl yerini sessizliğe bıraktı. Güvenlik bariyerleri ve toplanma yasakları nedeniyle birçok esnaf kepenk açamadı; yalnızca temel ihtiyaç noktaları hizmet verebildi. Bölge esnafı, uygulamaların ekonomik yıkıma yol açtığını ifade ederken, alınan kararların güvenlikten ziyade bölgede yaşayan Filistinliler üzerindeki baskıyı artırmayı hedeflediğini savunuyor.
ve Uluslararası Çağrı Tarihi surların önünde bu yıl bayram coşkusunun yerini ses bombalarının gürültüsü ve müdahale görüntüleri aldı. Filistinliler, Mescid-i Aksa üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması için uluslararası topluma çağrıda bulunurken, Doğu Kudüs’te bayram bu yıl hüzün ve gerilim gölgesinde geçti. Yaşananlar, kutsal mekânların statüsü ve ibadet özgürlüğü konularını bir kez daha küresel gündemin merkezine taşıdı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
20 Mart 2026 Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor
20 Mart 2026 Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı
20 Mart 2026 Antalya’da yangın faciası: 6 ölü
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
9:29 Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
