Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Menajer Ayşe Barım’ın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

Menajer Ayşe Barım’ın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

A - +

Yerel Haberler - 02.10.2025 - 13:34

Menajer Ayşe Barım’ın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

İSTANBUL – BHA

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Barım’ın “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüse yardım etme” suçundan yargılandığı davada, savcılığın tahliye itirazını değerlendirdi. Mahkeme, itirazı kabul etmeyerek dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Üst mahkemenin itiraza dair incelemesi halen devam ediyor.

Dünkü duruşmada açıklanan ara kararda, Barım’ın beyin ve kalp rahatsızlıklarına ilişkin mevcut raporlar, anevrizma tespitleri, Adli Tıp Kurumu’nun raporunda yer alan sonuçlar ile önerilen tedavi ve işlemler dikkate alındı. Mahkeme, tutukluluk süresinin uzunluğu göz önünde bulundurulduğunda, tutuklamadan beklenen faydanın adli kontrol şartlarıyla da sağlanabileceğine hükmederek sanığın “konutu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” gibi adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar vermişti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021