
ANKARA – BHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre, yarın itibarıyla Türkiye’nin batı kesimlerinde etkili olacak yağış ve fırtına nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli yağışlar, Marmara ve Ege kıyılarında ise şiddetli rüzgar bekleniyor.
Tahminlere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Ege Bölgesi’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir’in doğusu ve Aydın genelinde kuvvetli, Muğla’da ise çok kuvvetli (30-75 kg/m²) olması bekleniyor. İzmir’in batısı ile Aydın’ın batı ilçelerinde yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.
Yağışlı sistemin yarın akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’de etkisini artıracağı öngörülüyor. Antalya genelinde ve Burdur’un güneydoğu ilçelerinde yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/m²), Isparta’da ise kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı bildirildi. Yetkililer, bölgede sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Batı bölgelerinde yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgarın da etkili olması bekleniyor. Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak rüzgarın; Kırklareli, Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuzeydoğudan 50-80 km/saat, İzmir, Aydın, Denizli ve İç Anadolu’nun batısında güneyli yönlerden 50-70 km/saat hızla eseceği tahmin ediliyor. Muğla genelinde ise rüzgarın yer yer kuvvetli fırtına şeklinde, 90 km/saat hıza ulaşabileceği bildirildi.
Yetkililer, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve soba kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Fırtınanın deniz ulaşımını da olumsuz etkilemesi bekleniyor. Yarın Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat), yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Denizlerdeki fırtınanın pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek can ve mal kayıplarına karşı ilgili kurumların ve vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini hatırlattı.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
31 Ocak 2026 Sadettin Saran: Hep birlikte şampiyon olacağız
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
