SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Belediye Haberleri » Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretim Testlerine Başlandı

Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretim Testlerine Başlandı

A - +

Belediye Haberleri - 26.11.2021 - 9:50

Katı Atık Depolama Tesisi’nde Enerji Üretim Testlerine Başlandı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan ve şehir merkezinde kaldığı için hazırlanan yeni projeyle Armutlu Köyü sınırları içinde projelendirilip yapımı tamamlanan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde elektrik üretim testlerine başlanıldı.

Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde, tüm alanların kurulumu tamamlandığında elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapılacak.

Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, 80 Milyon TL değerindeki Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde ilk etapta 1 Megawatt enerji elde edilecek.

Düzenli depolama sahasında Lot-1, Lot-2 ve Lot-3 alanlarında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanacak. Atıklar, çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji verimliliği sağlanmış olacak. Geçtiğimiz yıl temeli atılan tesisin tamamlanan kısımlarında depolama işlemleri başlayarak enerji üretim testleri yapıldı.

Aksaray merkeze bağlı Armutlu Köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerine kurulan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) gibi ünitelerle 4 bölümden oluşuyor.

Atıkların ekonomiye kazandırılması adına birçok projeye imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer katı atık depolama tesisi projesi ile ilgili yaptığı açıklamada atıkların çöp değil enerji olduğunu vurguladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinde oluşan çöpler kötü koku ve görüntüye neden oluyordu. Bizlerde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren modern ve yenilikçi bir katı atık depolama tesisi projesi üzerinde çalıştık. 80 Milyon TL değerindeki yeni katı atık depolama tesisimizi hayata geçirdik. Geldiğimiz süreç içerisinde LOT1 alanında topladığımız atıkların enerjiye dönüştürülmesi için test sürecine başladık. Tesisimiz ilk etapta 1 megawattlık enerji üretecek. Tesisimizin tüm alanlarında kurulum tamamlandığında ve yeterli katı atık depolandığında 10 bin konuta yetecek elektriği üreteceğiz. Şehrimiz için hayırlı olsun.” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021