
EDİRNE-BHA
Olay, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo gümrüğüne ulaşan, Filibe plakalı bir otobüste yaşandı. Bulgar gümrük ekipleri, rutin risk analizi çalışmaları sırasında şüpheli buldukları otobüsü detaylı inceleme için arama hangarına çekti.
Kontroller sırasında, otobüs koltuklarından birinin yakınında bulunan iki plastik poşetten biri, ekiplerin dikkatini çekti. Poşetin içerisindeki 5 kilogramlık yoğurt kovasını açan gümrük memurları, şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı. Kovadaki beyaz yoğurdun derinliklerine batırılmış şekilde, yedi ayrı şeffaf pakete sarılı vaziyette çok sayıda altın takı bulundu.
Ele geçirilenler arasında zincirler, bilezikler, kolyeler, küpeler, yüzükler, madalyonlar, taçlar ve hatta kravat iğneleri gibi çeşitli formlarda ziynet eşyası olduğu tespit edildi. Toplam ağırlığı 1241 gram gelen bu kaçak altınların piyasa değerinin güncel kurlarla yaklaşık 115.000 Euro olduğu kaydedildi.
Yapılan soruşturmada, lüks takıların 50 yaşındaki Bulgaristan vatandaşı N.M.‘ye ait olduğu belirlendi. Gümrük yetkilileri, altın kaçakçılığı girişimiyle ilgili olarak derhal Haskovo Bölge Savcılığı’nı bilgilendirdi ve şüpheli N.M. hakkında yasal süreç başlatıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
17:06 Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!
16:46 TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü
16:04 Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı
13:33 AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi
13:32 Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
