SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Kapanan İşletmelerin Maliyetleri Karşılanmalı

Kapanan İşletmelerin Maliyetleri Karşılanmalı

A - +

Ana Manşet - 27.04.2021 - 22:47

Kapanan İşletmelerin Maliyetleri Karşılanmalı

ATSO Başkan Yardımcısı Kulak “Covid Pandemisinden Korunalım Derken Bankaların Kurbanı Olmayalım”

 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Tam Kapanma Tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tekstil, Perakende, Giyim, Hizmet vb. onlarca sektörde ki yaşanacak ekonomik maliyetlerin işletmelere büyük yük getireceğinin altını çizen ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günler içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonucunda ülkemiz genelinde 21 günlük tam kapanmanın yapılacağını açıklamıştır.

İş Dünyası olarak Covid-19 pandemisinin ülkemizde görülmeye başladığı ve etkisini artırmaya başladığı dönemlerde sağlığın her şeyden önce geldiğini gerekirse tam kapanmaların yapılmasını gerektiğini defalarca dile getirmiştik.

2 Senedir iş dünyası olarak pandemi sona erecek ise kısmi kapanmalar yerine tam kapanmalar yapılsın ve bu kötü süreç bir an önce bulsun diye her alanda her platformda dile getirdik fakat bu beyanlarımız işletmelerimizin ekonomik olarak en zor dönemlerden geçtiği günlerde hayata geçirildi.

Bugüne kadar devletimiz işletmelerimiz yönelik desteklemelerde bulunmuştur fakat içinde olduğumuz dönem esnafklarımızın ve işletmelerimizin ekonomik olarak çok büyük sıkıntı içinde olduğu bir dönemdir.

Tam kapanmaya geçildiğinde kira, çek, senet, maaşlar ne olacak diye şu an işletmelerimiz kara kara düşünmektedir. Tam kapanmaya geçiliyor fakat bankalar çalışıyor ve alacağını tahsil ediyor. Devletimizin ivedilikle buna bir çözüm bulması gerekmektedir. Esnaflarımızı, Vatandaşlarımızı ve İşletmelerimizi Covid-19 Pandemisinden koruyalım derken, Bankaların kurbanı etmeyelim. Şu an kara kara düşünen esnafa ve işletmelere aydınlığı devletimiz sağlamak zorundadır. Bu noktada Aksaray İş Dünyası olarak bizler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet yetkililerinin gerekli adımları atacağına inanıyoruz” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021