
TÜRKONFED ve EDAM işbirliği ile hazırlanan “İl Bazında Rekabet Endeksi” raporunun yerel tanıtım toplantıları Balıkesir’de GÜNMARSİFED ev sahiplinde devam ediyor. Güney Marmara iş dünyasını 4 Ağustos’ta bir araya getirecek toplantıda, 81 ilin 2008- 2014 yılı rekabetçiliğini karşılaştıran raporun, Balıkesir özelindeki sonuçları da ele alınacak.
31.07.2017-Balıkesir – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliği ile Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından hazırlanan “İl Bazında Rekabet Endeksi” raporunun Balıkesir özelindeki sonuçları, 4 Ağustos’ta GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda mercek altına alınacak.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı ve Rapor Yazarı Pelin Yenigün Dilek’in katılımlarıyla gerçekleştirilecek toplantıda, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin kişi başı, bölgesel ve sektörel olarak yarattığı Gayri Safi Katma Değer (GSKD) rakamları katılımcılarla paylaşılacak.
“TÜRKİYE’NİN REKABETÇİLİĞİ, YERELİN REKABET GÜCÜNDEN GEÇİYOR”
TÜRKONFED olarak Türkiye’nin her bölgesine giderek reel sektörün sorunlarını yerinde gözlemlediklerini belirten TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; “Türkiye’nin rekabetçiliği, yerelin rekabet gücünden geçiyor. Dolayısıyla kentlerimiz rekabetçilik gücü, sosyal sermaye birikimi, nitelikli işgücü ve eğitim altyapılarıyla yerel kalkınmada başat bir rol üslenirler. Raporumuz, 81 ilin rekabetçiliğini farklı başlıklarda ölçerken, aynı zamanda fırsat ve risk alanlarını da tespit ediyor. Balıkesir’in de rekabetçilikte güçlü ve zayıf yanlarını raporumuzda görmek mümkün. Raporumuz, Balıkesir’e ilişkin sonuçları, bu ilin taşıdığı potansiyeli ve ihtiyaç duyulan adımları görmemiz açısından önem taşıyor” dedi.
“REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASINA DESTEK OLMAYI AMAÇLIYORUZ”
GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik ise şunları özetledi: “Balıkesir ve Çanakkale bölgesi ve yakın çevresinde faaliyet gösteren sanayicilerin ve işadamları derneklerinin ortak sesi olarak rekabet gücünün artırılmasına destek olmayı amaçlıyoruz. Bu açıdan TÜRKONFED ve EDAM işbirliğiyle hazırlanan “İl Bazında Rekabet Endeksi” raporundaki veriler, bize hem geliştirilmesi gereken politikalar hem de atılması gereken adımlar konusunda önemli bir ayna tutuyor.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
