
NİJER – BHA
Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu, 17–25 Kasım 2025 tarihleri arasında Nijer’in başkenti Niamey ve köylerinde kapsamlı bir yardım seferberliği gerçekleştirdi. Dünya’nın ve Afrika’nın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Nijer’de düzenlenen program hem acil insani destek hem de kalıcı projeleri bir arada barındırmasıyla büyük önem taşıyor.
Yardım faaliyetleri kapsamında 220 çocuğa kırtasiye yardımı, 250 yetime giyim desteği, 300 aileye gıda kolisi dağıtımı, 200 aileye cibinlik dağıtımı, 7 büyükbaş ve 35 küçükbaş kurban kesimi, 3 yetimhaneye gıda ve kurban eti desteği, 50 yetime sponsorluk sağlandı.
Bunlara ek olarak, temiz suya erişimin son derece kısıtlı olduğu bölgelerde 10 yeni su kuyusu hizmete açıldı ve daha önce açılışı yapılan 10 su kuyusu denetlendi. Niamey ve Dosso bölgelerinde açılan kuyular, binlerce kişinin günlük içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede kuruldu.

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişmişlik Endeksi’ne göre Nijer, yıllardır dünyanın en yoksul ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkede çocukların önemli bir kısmı temiz suya, yeterli beslenmeye, güvenli barınmaya ve eğitime erişmekte büyük güçlük çekiyor. Özellikle Niamey çevresindeki yerleşimlerde sivrisinek kaynaklı hastalıklar, yetersiz beslenme ve su kıtlığı ciddi bir risk oluşturuyor.
Help Yetim ekipleri bu nedenle bölgede hem acil ihtiyaçlara hem de uzun vadeli çözümlere odaklanarak kapsamlı bir yardım planı uyguladı.

Açılan 10 su kuyusu hem içme suyu hem de günlük yaşam ihtiyaçları için bölge halkına büyük kolaylık sağladı. Kuyuların açıldığı bölgelerde yaşayan aileler, daha önce içilebilir nitelikte suya ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda olduklarını belirtti.
13 yaşındaki yetim bir çocuk, kuyunun açılışında duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti:
“Artık su almak için uzaklara gitmek zorunda değilim. Annem ve kardeşlerim için temiz su bulmak çok zor oluyordu.”

Help Yetim İnsani Yardım Organizasyonu Başkanı Cahit Ataş, yapılan yardım çalışmalarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Nijer, Afrika’nın en kırılgan ülkelerinden biri. Yoksulluk, temiz suya erişim zorluğu ve beslenme sorunları burada yaşayan milyonlarca insan için günlük bir mücadele anlamına geliyor. Niamey’de gerçekleştirdiğimiz yardım programı sadece acil ihtiyaçları değil, aynı zamanda kalıcı projeleri de kapsıyor. Açtığımız 5 su kuyusu, bölge halkının hayatını doğrudan iyileştirecek. Tüm bağışçılarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz; desteğinizle yüzlerce yetim ve mazlumun hayatına dokunmaya devam edeceğiz.”
Sahada hem yerel yetkililer hem de bölge halkı ile iş birliği içinde çalışarak yardımların doğru adreslere ulaşmasını sağladıklarını vurgulayan Ataş, Help Yetim’in Afrika’nın en yoksul bölgelerinde insani yardım ve kalıcı projeleri sürdüreceğini açıkladı.


Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
04 Aralık 2025 Murgulspor Kulübü Başkanı Öktem’in anne acısı
04 Aralık 2025 “Hakkınızda işlem var” iddiasıyla yeni dolandırıcılık oyunu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
18:56 Aksaray OSB Heyetinden Niğde ve Bor OSB’lere Ziyaret
18:20 Saatçioğlu: “AB–Orta Asya Stratejik Ortaklığı Türkiye için Yeni Fırsat Kapıları Açıyor”
17:12 Hatay’ın kültürel mirası deprem sonrası dijital arşive aktarıldı
15:31 Ankara, İlk ve En Büyük Kış Festivali’ne geri sayım başladı
15:31 Ankara’nın ilk ve en büyük kış festivaline geri sayım başladı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
