SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hayvanlar, şehirlerdeki yaşam zincirinin en zayıf halkası

Hayvanlar, şehirlerdeki yaşam zincirinin en zayıf halkası

A - +

Aksaray Haberleri - 22.04.2015 - 9:16

Hayvanlar, şehirlerdeki yaşam zincirinin en zayıf halkası

Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği basınla yemekte buluştu. Aksaray Hayvan Hakları Koruma Dernek Başkanı Mehriban DOĞAN Aksarayda Hayvan Haklarının Kuruldugunu ve Kuruluş amacını açıklayan açıklamada; Zulme karşı direnişte şiddet dışı yöntemleri ilke edinmiş, dünyadaki tüm barış gönüllülerinin ve yaşam hakkı savunucularının efsanevi lideri Mahatma Gandhi’nin ünlü deyişlerinden biriyle sözlerime başlamak istiyorum : Bir toplumun büyüklüğü ve ahlaki gelişmişliği, hayvanlarına nasıl davrandığıyla anlaşılır.

Hayvanlar, sokak hayvanları; şehirlerdeki yaşam zincirinin en zayıf halkası, en görmezden gelineni… Oysa onlar da tıpkı biz insanlar gibi varlar, yaşıyorlar; daha doğrusu var olmaya ve yaşamaya çalışıyorlar… Bizler onları ya görmezden geliyoruz ya da gördüğümüzde eziyet ediyoruz.

Çarpık kentleşme ve betonlaşma ile barınma alanlarını yok ediyoruz, beslenme imkanlarını zora sokuyoruz ve bütün zorluklara rağmen hayatta kalanlarını ise sadece havlıyor ya da biz onlardan korkuyoruz diye ya öldürüyoruz ya da barınaklara kapatılmalarını istiyoruz. O küçücük bedenlerini koca caddelere sığdıramıyoruz!

Oysa onlar şehir hayatının, yaşam döngüsünün bir parçası, vazgeçilmezi. Sanayileşmiş toplumlar belki sokaklarını hayvanlardan arındırdılar ama doğal dengenin bozulmasına paralel olarak bir çok ekolojik sorunla karşı karşıya kaldılar ve bırakın hayvanları, birbirlerine karşı olan sevgiyi, saygıyı, merhameti bile yok ettiler. Bizler de ‘Yaradılanı severim Yaradan’dan ötürü’ diyerek Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği’ni kurduk. Amacımız sokak ve yaban hayvanlarının var olma ve yaşam haklarını savunmak, doğal yaşam alanlarının korunmasını sağlamak, toplumun bilinçlendirilmesi ile yaşam kalitelerinin arttırılmasını sağlamaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021