SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Fırsatı Kaçırmayın! Son Gün 28 Şubat

Fırsatı Kaçırmayın! Son Gün 28 Şubat

A - +

Aksaray Haberleri - 19.02.2019 - 9:51

Fırsatı Kaçırmayın! Son Gün 28 Şubat

Yeniden yapılandırılan Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları için yapılandırma süresi uzatıldı. Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN, 7143 sayılı Kanuna göre SGK’ya olan sigorta prim borçlarını yapılandırmak için müracaat ettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bu nedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırma haklarının devam edeceğini duyurdu.

İl Müdürü Bilal AKGÜN, borçların yapılandırılmasıyla kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE’ye göre güncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlattı ve yapılandırmanın bozulmasına sebep olan süresinde ödenememiş taksit/peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat’a kadar ödenebileceğini açıkladı.

“SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANABİLECEKLER”

Bağ-Kur’lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini anlatan İl Müdürü Bilal AKGÜN, hem Bağ-Kur’lu hem de genel sağlık sigortalılarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60 günü geçmeyen prim borçlarının da bulunmaması kaydıyla bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini kaydetti. “GSS PRİM BORÇLARI DA ŞUBAT SONUNA KADAR ÖDENEBİLECEK” İl Müdürü Bilal AKGÜN ayrıca 2018/Aralık ve 2019/Ocak aylarında ödenecek taksitler ile 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gereken GSS prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna ödenebileceğini kaydetti. “BORCU YOKTUR BELGESİ ALAN, İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANABİLECEK” Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten İl Müdürü Bilal Akgün şu değerlendirmede bulundu: “Yapılandırma haklarını devam ettiren işverenlerimiz, ‘Borcu yoktur’ belgesi alabilecek, istihdam teşviklerinden yararlanabileceklerdir.“

7143 YAPILANDIRMALARI İPTAL EDİLENLERİN TALEPTE BULUNMA ŞARTI VAR MI? NEREYE BAŞVURU YAPMALI

İl Müdürü Bilal AKGÜN Primin Kendi ödeyen sigortalılar (4/a) prim borçları için dosyalarının bulunduğu SGİM/SGM’ne , BAĞ-KUR (4/b) sigortalıları prim borçları ve ihya borçları için dosyalarının bulunduğu SGİM/SGM’ne başvuruda bulunacaklardır. Ödeme planları iptal edilmemiş olanlar ile diğer işveren ve sigortalılarımızın herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek yoktur diye belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021