
ANKARA-BHA
Varlık kalemlerinde en dikkat çekici artış ihracat alacaklarında görüldü. Temmuzda ihracat alacakları 1 milyar 519 milyon dolar, yurt içi bankalardaki mevduatlar 984 milyon dolar, yurt dışı sermaye yatırımları 767 milyon dolar, türev varlıklar 381 milyon dolar ve menkul kıymetler 145 milyon dolar arttı.
Yükümlülük tarafında ise tablo daha sınırlı değişti. İthalat borçları 766 milyon dolar, türev yükümlülükler 244 milyon dolar ve yurt içinden sağlanan nakdi krediler 26 milyon dolar artarken, yurt dışından sağlanan kredilerde 1 milyar 20 milyon dolarlık gerileme kaydedildi.
Vade yapısına bakıldığında, yurt içinden kullanılan kısa vadeli krediler 528 milyon dolar azalırken uzun vadeli krediler 554 milyon dolar yükseldi. Yurt dışı kaynaklı kredilerde ise kısa vadeli olanlar 851 milyon dolar artış gösterirken, uzun vadeli kredilerde 1 milyar 104 milyon dolarlık düşüş yaşandı.
Kısa vadeli varlıklar 137 milyar 759 milyon dolar seviyesinde gerçekleşirken, kısa vadeli yükümlülükler 131 milyar 106 milyon dolarda kaldı. Bu dönemde kısa vadeli net döviz pozisyonu fazlası 6 milyar 654 milyon dolara yükselerek, bir önceki aya kıyasla 2 milyar 240 milyon dolarlık artış sağladı.
Kısa vadeli yükümlülüklerin toplam içindeki payı ise yüzde 37 olarak kaydedildi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
10 Aralık 2025 Ordu’da mazgallar bir bir temizleniyor
10 Aralık 2025 ATO ve DMO iş birliğiyle düzenlenen “Satın alma ve tedarikçi bilgilendirme toplantısı” ATO Meclis Salonu’nda yapıldı
10 Aralık 2025 Akyaka’da öğrencilere “Trafik Dedektifleri” eğitimi
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
