SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Fabrika Gibi Okul

Fabrika Gibi Okul

A - +

Aksaray Haberleri - 07.05.2015 - 16:37

Fabrika Gibi Okul

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ‘Kariyer Günleri’ programı dahilinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek okul öğrencilerinin kariyer dersine katıldı. Ders öncesinde okulun atölye bölümünü eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Başkan Yazgı, okulu fabrikaya benzetti ve eğitim amaçlı kullanılan teknik cihazların teknolojik ve son donanımlı olmasının sevinç verici bir tablo olarak değerlendirdi.

Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine kariyer konulu ders vermek üzere okula bir ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, okulda devam eden tadilat çalışmalarını da inceledi. Okul müdürü Deniz Han, okulda uzun yıllardan beri çözülemeyen bazı problemlerin Aksaray belediyesinin katkılarıyla kısa zamanda çözüme kavuştuğunu söyledi. Verdiği katkılarından dolayı Başkan Yazgı’ya teşekkür etti.

Okul öğrencilerinin kariyer konulu derse katılmadan önce Okulun atölye bölümlerinde eğitimlerini sürdüren öğrencileri ziyaret eden Başkan Yazgı, metal doğrama, ahşap ve motor bölümleri tek tek ziyaret etti. Öğrencilerin ahşap oymasının yanı sıra okul sırası imalatını yerinde gören Başkan Yazgı, demir doğrama atölyesinde daha verimli, daha hızlı ve hatasız programlanabilmesi CNC Makinaları ve okulda üretilen pvc kapı ve pencere imalatlarını inceledi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kullanılan cihazların Türkiye’de sayılı cihazlar arasında yer almasının gurur verici olduğunu belirtti ardından da motor bölümü ziyaret etti. Motor bölümünde, otomotiv sektörünün çekirdek yapısını oluşturan öğrencileri yetiştiren teknik öğretmenlerle görüşen Başkan Yazgı, bölümdeki simülatör araçları bizzat kendi kullandı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin fabrika üretim atölyesine benzeten Başkan Yazgı, öğrencilere Kariyer konusunda ders vermek üzere okulun konferans salonuna geçti. Başkan Yazgı, burada kariyer konusunda öğrencilere ders vererek belediye projelerini anlattı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021