Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » ESK’dan et piyasasındaki dalgalanmalara karşı tedbir açıklaması

ESK’dan et piyasasındaki dalgalanmalara karşı tedbir açıklaması

A - +

Yerel Haberler - 26.11.2025 - 13:32

ESK’dan et piyasasındaki dalgalanmalara karşı tedbir açıklaması

ANKARA-BHA

Et ve Süt Kurumu (ESK), son günlerde et piyasasında gözlenen fiyat dalgalanmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Kurum, spekülatif fiyat hareketlerinin engellenmesi amacıyla tüm imkan ve yetkilerle sürecin yakından takip edildiğini ve gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.

Arz güvenliği için hazırlıklar tamamlandı

ESK tarafından yapılan açıklamada, yıl sonu ve ramazan dönemi de dahil olmak üzere ilgili süreçleri kapsayan tedarik planlamalarının tamamlandığı belirtildi. Kurum, arz güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm operasyonel hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Karkas et tedariki farklı kanallara sürdürülüyor

Açıklamada, tedbirler kapsamında elde edilen karkas etlerin ESK marketlerine, PERDER üyesi marketlere, Tarım Kredi Kooperatif marketlerine, yemek firmalarına ve et sanayicilerine ulaştırılmaya devam edildiği bildirildi. Kurum, üreticilerden tüketicilere kadar tüm paydaşların mağduriyet yaşamaması için regülasyon faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021