SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Emniyet Kemeri Uygulaması

Emniyet Kemeri Uygulaması

A - +

Aksaray Haberleri - 07.09.2018 - 10:00

Emniyet Kemeri Uygulaması

Trafik kazası nedeni ile ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’nda, 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 azaltılması hedeflenmiş, buna yönelik “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.

“Trafik Kazalarını Önleme Planı” çerçevesinde 2018 yılı Eylül-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük Eylem Planın’da, yılın aynı dönem göre denetimler %2 arttırılarak, ölümlü- yaralanmalı trafik kazaların %2 azaltılması hedeflenmektedir,

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince, şehir merkezinin çeşitli noktalarında, Adana, Ankara, Konya ve Nevşehir karayolu güzergahlarında “Trafik Kazalarını Önleme Planı” dahilinde 1-6 Eylül 2018 tarihleri arasında ekipler tarafından yapılan denetimlerde, emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 181 sürücü ve 9 yolcuya trafik cezası uygulanmıştır.

Doğru takılmış bir emniyet kemeri;

> Çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak

> Kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek

> Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplamayıp dağılmasını sağlayarak

> Çarpma/çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelleyerek

> Hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır.

> Üç noktalı emniyet kemerleri otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini %45, kamyonetlerde %60 oranında azaltmaktadır.

> Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların %24.8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran %6’dır.

> Arka koltukta emniyet kemeri kullanımının arka koltukta meydana gelen ölüm ve yaralanmaların %2/3’ünün ve ön koltukta ölümlerin ise %6’sını önlediği saptanmıştır. Bütün ağır yaralanmanın şiddetini %50 oranında azaltmaktadır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021