16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!

ANKARA-BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, her gün yüz binlerce yolcunun kullandığı toplu ulaşım araçlarının bakım, temizlik ve güvenlik kontrollerini titizlikle sürdürüyor.
EGO’nun öz kaynaklarla yürüttüğü çalışmalar sayesinde otobüs ve metro araçlarının hem kısa sürede yeniden hizmete dönmesi sağlanıyor hem de kamu kaynakları etkin bir şekilde kullanılıyor.
EGO otobüslerinin bakım ve onarım çalışmaları Macunköy 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü içinde yer alan atölyelerde yürütülüyor.
Kaporta tamirinden boyaya, cam değişiminden koltuk döşemesi yenilemesine kadar pek çok işlem uzman teknik ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Böylece arızalı araçlar kısa sürede yeniden seferlere dönerek şehir içi ulaşımda aksama yaşanmasının önüne geçiliyor.
Ankara Metrosu İşletme ve Kontrol Merkezi’nde de bakım ve onarım çalışmaları aralıksız sürüyor.
ANKARAY/Metro vagonlarının ve rayların tüm teknik kontrolleri detaylı biçimde yapılarak hem yolcu güvenliği hem de ulaşım konforu en üst seviyede tutuluyor.
EGO Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıç, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yürütülen hazırlıkları yerinde inceledi.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın 8 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Kılıç, EGO’da bu tarihten itibaren kış tarifesine geçileceğini belirtti. Başkentlilerin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte daha sağlıklı, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti almasını hedeflediklerinin altını çizen Kılıç, Başkentlilere “Biz hazırız” mesajı verdi.
Okulların açılmasına sayılı günler kala çalışmalar hız kazanırken Kılıç, şöyle konuştu:
“EGO, toplu ulaşımda kış sezonuna hazır diyebiliriz. EGO, bakım ve onarım çalışmalarını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiriyor. Bu konuda Türkiye’de ‘tekiz’ diyebiliriz. Ankara Büyükşehir Belediyesi gerek metro gerek otobüs kısmında araç bakımında çok spesifik bir şey olmadığı müddetçe kendi atölyelerimizde kendi imkanlarımızla yapılıyor ve çok büyük katkı sağlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla bunları yaptığı için gurur duyuyoruz. Ankaralılar mümkün olduğu kadar toplu ulaşım araçlarını kullansınlar çünkü Ankara’da nüfus arttı, göç çok ve bununla birlikte trafiğe katılan araç sayısı arttı. En rahat, en güvenilir ulaşım raylı sistem. Biz hazırız. Ustasından, ustabaşına ve tüm EGO personeline kadar herkes hazır.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
28 Mart 2026 Kırıkkale’de Oba Köy yeniden hizmete açılıyor
28 Mart 2026 Çetin’den acılı aileye taziye ziyareti
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
16:45 Aksaray’da mart ayı denetimlerinde yüzlerce işletme kontrol edildi
8:27 Aksaray Belediyesi’nden Biyolojik Mücadeleyle Haşerelere Erken Müdahale
19:34 AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
