
ANKARA-BHA
Her yıl 4 Ekim, yok olma tehlikesi altındaki türleri koruma ve farkındalığı artırma amacıyla “Hayvanları Koruma Günü” olarak kutlanıyor. DKMP de bu kapsamda, yaban hayvanlarını yaşam alanlarıyla birlikte koruyor, fotokapan, halkalama ve GPS-GSM’li tasmalarla türleri izleyerek koruma stratejileri geliştiriyor.
Ülke genelinde inşa edilen rehabilitasyon merkezlerinde yaralanan hayvanlar tedavi edilerek doğaya bırakılıyor. Bu yılın Ocak-Eylül döneminde, merkezlere 13 bin 143 yaban hayvanı ulaştırıldı ve 7 bin 990 birey sağlık ve davranış kriterlerini karşılayarak doğaya salındı.
Salımlar, türlerin biyolojik gereksinimleri, uçuş/koşu yetenekleri, yön bulma ve doğal beslenme davranışları ile mevsimsel koşullar dikkate alınarak gerçekleştirildi.
Tedavisi tamamlanan ancak kalıcı fonksiyon kaybı nedeniyle doğaya dönmesi uygun görülmeyen 506 hayvan, hayvanat bahçelerine devredildi. 1127 bireyin tedavi ve rehabilitasyon süreci ise devam ediyor.
DKMP, saha-kurtarma, klinik bakım ve rehabilitasyon zincirinin etkinliğini ortaya koyarken, merkezlere gelen vakaların tür, yaş ve yaralanma nedeni bakımından farklılık göstermesi, sonuçlara doğrudan etki ediyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
06 Aralık 2025 Sinerji AŞ, EDEX 2025’ten güçlü dönüş yaptı
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
