17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
9:29 Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere yönelik yapılan hizmetler çevre illere de örnek teşkil ediyor.
Son olarak çiftçilere kolaylık sağlamak için Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerini bir çatı altında toplayan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, bu hizmet ile bölgede örnek olarak gösterildi. Yapılan çalışmalar kapsamında sistemi yerinde görmek ve uygulamak adına Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Yusuf Parlak, Aksaray’a gelerek yapılan çalışmayı yerinde inceledi. Öncelikle Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ı ziyaret eden Yusuf Parlak, ardından Ziraat Odası’nda uygulanan ÇKS sistemi çalışmalarını inceledi. Uygulamanın çok yerinde bir uygulama olduğunu belirten Yusuf Parlak, yaptıkları incelemelerin ardından uygun görülürse Niğde’de de bu uygulamayı faaliyete geçireceklerini söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının çiftçilere, üreticilere hizmet olduğunu söyledi. Hizmet için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Koçak, özellikle ÇKS sistemiyle yaşlı çiftçilerin uğraştığını ifade ederek, “60-70 yaşlarında çiftçilerimiz ÇKS takvimi başladığında güçlükle buraya kadar gelip buradan da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gidiyordu. Orada çıkan küçük bir eksiklik defalarca 2 kurum arasında gel gitlere neden oluyor ve bu yaşlı çiftçilerimiz gerçekten eziyet çekiyorlardı. Biz bu eziyeti ortadan kaldırmak, çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak adına böyle bir uygulamayı faaliyete geçirdik” dedi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
20 Mart 2026 Meteorolojiden 17 il için kuvvetli yağış uyarısı
20 Mart 2026 Antalya’da yangın faciası: 6 ölü
20 Mart 2026 Doğu Karadeniz turizmi ve yöresel ürünler
20 Mart 2026 Mescid-i Aksa’da Bayram Günü saldırı ve müdahale
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
11:21 Bayramda Aksaray Sokaklarında Kimse Yalnız Kalmayacak: Belediyeden Önlem!
9:29 Aksaray’da Sanayi Sicil Belgesi Uyarısı: “Cezalara Dikkat”
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
