SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çiftçilere Sebze Hastalık ve Zararlılarına Karşı Mücadele Eğitimi verildi

Çiftçilere Sebze Hastalık ve Zararlılarına Karşı Mücadele Eğitimi verildi

A - +

Aksaray Haberleri - 14.11.2018 - 16:11

Çiftçilere Sebze Hastalık ve Zararlılarına Karşı Mücadele Eğitimi verildi

Gücünkaya Köyünde Çiftçilere Sebze Hastalık ve Zararlılarına Karşı Mücadele Konusunda Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

İlimiz Merkez Gücünkaya köyünde özellikle seracılık yapan çiftçilerimize yönelik olarak Sebze Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele konusunda eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü Bülent Saklav, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdi Özdemir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde KOP kapsamında sera projeleri hazırlayan ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde bitki koruma hizmetlerinde görevli personeller ve ayrıca sebze yetiştiriciliği ile uğraşan 30 çiftçi katıldı. Toplantıda İl Müdürü Bülent Saklav Gücünkaya köyünün ilimiz sebze yetiştiriciliğinde özellikle de örtüaltı yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, ‘’Sebze yetiştiriciliğinde verim ve kaliteyi en üst seviyeye çıkarabilmek amacı ile ürünlerimize arız olan hastalık ve zararlılar ile mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken de hastalık ya da zararlıları tanıyıp ona göre mücadele edilmelidir. Bu amaçla bugün bu tolantıda konusunda uzman arkadaşlar siz değerli çiftçilerimizi sebze hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirmek amacıyla aranızda bulunmaktadırlar. Yapmış olduğumuz bu eğitim faaliyetinin katılım sağlayan tüm çiftçilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum’’ Dedi.

Daha sonra konu uzmanı teknik personeller sebze hastalık ve zararlıları ile ilgili bilgilendirmeler yaparak mücadele yöntemlerini çiftçilere anlatıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021