
BURSA – BHA
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Bursa Şubesi ve Bursa Kent Konseyi Edebiyat Çalışma Grubu, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” kapsamında Türk dünyasını Bursa’da buluşturan görkemli bir kutlama programına imza attı. Türk dilinin bin yıllık kadim yolculuğunun ve birleştirici gücünün vurgulandığı etkinlikte, yabancı kelime kuşatmasına karşı “dil savunması” çağrısı yapıldı.
Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören Türk Cumhuriyetleri temsilcisi öğrenciler ile Bursa Azerbaycan Derneği’nin katılımıyla gerçekleşen programda, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne uzanan ortak kültür mirası şiirlerle yad edildi. Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve diğer Türk yurtlarından gelen gençlerin kendi lehçelerinde okudukları şiirler, Türkçenin zengin çeşitliliğini ve kopmaz bağlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TDED Bursa Şube Başkanı Erkan Ayçam, Türkçenin karşı karşıya kaldığı tehlikelere dikkat çekerek salondakilere seslendi. Dilin bir milletin bağımsızlık sembolü olduğunu vurgulayan Ayçam, şu ifadeleri kullandı:
“Türkçemizi korumak bizim namus borcumuzdur! Ne yazık ki dilimiz her geçen gün daha fazla saldırıya uğramakta ve adeta bir işgal süreci yaşamaktadır. Eğitimden sağlığa, yayın organlarından giydiğimiz elbiselerin üzerindeki yazılara kadar yabancı kelimeler etrafımızı sarmış durumda. Tam bir kuşatma altındayız. Lütfen dilimize sahip çıkalım.”
Kutlamada yapılan konuşmalarda, Türkçenin sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda Türk dünyasının ortak hafızası ve kimliği olduğu belirtildi. Katılımcılar, dilin korunmasının kültürel egemenliğin korunmasıyla eş değer olduğu noktasında birleşti. Program, Türk dünyasının farklı köşelerinden gelen öğrencilerin hep birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
19 Aralık 2025 Çaykur Rizespor teknik direktörü Uçar, Beşiktaş maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu
19 Aralık 2025 İlaç fiyatlarında yüzde 17’lik kur artışı yapıldı
19 Aralık 2025 Muharrem İnce’den GMİS’e ziyaret
19 Aralık 2025 Egzoz muayenesiz araçlara 13,7 milyon lira ceza
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
10:47 Ortaköy Yunus Emre OSB’de Elektrik Altyapısı Tamamlandı
10:30 Manavlar, Balıkçılar ve Pazarcılar Odası’nda Değişim Rüzgârı, Tarhan İddialı Geliyor
9:38 Çapan Oflaz’dan Mevcut Yönetime Ateş Püskürten Çıkış
8:50 İbradı Belediye Başkanı Sekmen, Başlar Köyü’ndeki projeleri yerinde inceledi
8:24 Beypazarı’nda UNESCO Adaylığı İçin Alan Yönetimi toplantısı düzenlendi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
