23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada

ANKARA – BHA
Petrol fiyatlarındaki gerilemede, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna’daki savaşı sonlandırmak için Macaristan’da bir araya geleceklerini açıklaması etkili oldu. Bu gelişme, küresel enerji arzına ilişkin belirsizlikleri artırarak fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu.
Trump, Putin ile Budapeşte’de yapılması planlanan zirvede Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesini görüşeceklerini, bu görüşmenin Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile temaslarından bir gün önce yapılacağını belirtti. Zirvenin kesin tarihi ise henüz açıklanmadı.
Öte yandan, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 3 milyon 500 bin varil artarak 423 milyon 800 bin varile yükseldiğini bildirdi. Piyasa beklentisi, stoklarda sadece 300 bin varillik bir artış olacağı yönündeydi. Beklenenden yüksek stok artışında, rafinerilerin sonbahar bakım dönemine girmesi nedeniyle kapasite kullanım oranlarının düşmesi etkili oldu.
Uzmanlar, ham petrol stoklarındaki artışın distilat ürünlerdeki düşüşle dengelendiğini ancak genel petrol talebinin geçen haftaya göre belirgin şekilde zayıfladığını belirtti. ABD’nin günlük ortalama ham petrol üretimi ise 7 bin varil artarak 13 milyon 636 bin varile yükseldi.
Küresel piyasalarda gözler, Hindistan’ın Rusya’dan petrol ithalatını durdurma olasılığına da çevrildi. ABD Başkanı Trump, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 15 Ekim’de Rusya’dan petrol alımını durdurma sözü verdiğini açıkladı. Ancak Hindistan hükümeti, enerji arz güvenliği ve fiyat istikrarını öncelik olarak gördüklerini belirterek bu açıklamaya doğrudan yanıt vermedi. Rusya tarafı ise enerji iş birliğinin devam edeceğini vurguladı.
Teknik olarak Brent petrolde 69,72 dolar direnç, 60,66 dolar ise destek seviyesi olarak takip ediliyor.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
23:14 Aksaray İş Dünyasında Güç Birliği: AKMİB’in Yeni Başkanı Abdullah Çavdar
12:39 TOKİ’den Mağduriyet Rekoru: Aksaraylılar yıllardır Ev Bekliyor!
17:01 Aksaray’da Bayram Öncesi Tatlı Denetimleri Sıkılaştırıldı
8:46 Aksaray’da “Köyümde Yaşamak” Projesi İçin Başvurular Başladı
8:33 Aksaray MÜSİAD’dan Duygulandıran İftar: İş Dünyası ve Asırlık Çınarlar Aynı Masada
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
