
SGK Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün yaptığı açıklamada; Bir Yaşam Şekli Olarak “İş Sağlığı ve Güvenliği” Ülkemizde iş kazası ve meslek hastalıkları dünyadaki seviyenin çok üzerindedir. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde yüz bin işçide ölüm oranı 1-2 seviyesinde iken, ülkemiz de maalesef bu oran 12-13 mertebelerindedir.
Aksaray İlimizde 2017 yılı içerisinde yaralanmalı basit 381 adet iş kazası meydana gelmiş olup, ölümlü iş kazası bulunmamaktadır buda İlimiz için sevindirici bir durumdur.
Gündemimiz İş kazası sonucu ölen bu insanların sayısının gelişmiş ülkeler seviyesine gerilemesi ve çalışma alanlarımızın tüm tehlikelerden arındırılması ve risklerin kabul edilebilir düzeye çekilmesidir. Bunu başarmak için; çalışan – işveren – devlet üçlüsünün el ele vererek çalışması ve birbirine güvenmesi gerekmektedir.
6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununun ele aldığı ana fikirlerden biri olan multidisipliner çalışma yaklaşımı gereği çalışanların katılımının sağlanması önem arz etmektedir. İSG konusunu sadece iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimine ait gibi göstermek çok yanlış bir uygulamadır, aslında bu yanlış mantık iş kazası ve meslek hastalıklarının kök sebeplerinden birisidir. Çalışan temsilcisinin ve üst düzey yönetimin desteğinin alınması sorunların çözümü ve kazaların önlenmesinde etkili olacaktır.
Meydana gelen iş kazası verilerinin üniversitelerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tarafından da analiz edilmeli, saha araştırmaları, tezler ve projelerle desteklenmelidir.
Tüm bu veriler ışığında, iş kazalarının sayı ve oranlarının düşürülmesi, hukuksal boyutlarının analiz edilmesi için, sektörel bazda tavsiyeler, seminerler ve konferanslar düzenleyerek katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
05 Aralık 2025 Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
05 Aralık 2025 Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu
05 Aralık 2025 Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada
05 Aralık 2025 Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) ve HİMALAYA TUZU

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da okulda cinayet 1 ölü 1 ağır yaralı
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
